Annonce
Sønderborg

Projektleder: Vi gør, hvad vi kan

Helt usædvanligt stillede flere butiksejere onsdag skilte ud på gaden, hvorpå de meget direkte kritiserede kommunens håndtering af gågaderenoveringen. Foto: Timo Battefeld

Sønderborg Kommune forstår butiksejernes frustrationer, men mener den har gjort det så godt, som den kunne ved gågaderenoveringen.

Annonce

Sønderborg: Ingeniør og projektleder Lars Merrild Overgaard ved Sønderborg Kommune fik sig en onsdag, han nok sjældent vil glemme.

Helt usædvanligt stillede flere butiksejere skilte ud på gaden, hvorpå de meget direkte kritiserede kommunens håndtering af gågaderenoveringen.

- Jeg ved godt, vi rammer de butiksdrivende rigtig hårdt, men det er også for deres skyld, at vi renoverer gågaden, sagde projektlederen, da han ved 13-tiden forsøgte, at få butikkerne til at tage de kritiske skilte væk.

- Det rammer entreprenøren og håndværkerne. Det er rigtig hårdt for dem at se, for de gør det bedste, de kan, sagde Lars Merrild Overgaard, der ikke havde held med sit foretagne. Derimod fik han sandheden at vide blandt fra butiksindehaver Brian Schlott.

- Jeg kan godt se det fra hans synspunkt. Renoveringen er da mega irriterende for de butikkerne, kom det fra projektlederen, som dog ikke mener, kritikken om dårlig planlægning er berettiget.

- Vi gør det så hurtigt, som vi kan, men der har været mange uforudsete udfordringer undervejs, siger Lars Merrild Overgaard og nævner fjernvarme- og vandrør samt el-ledninger.

Jeg ved godt, vi rammer de butiksdrivende rigtig hårdt, men det er også for deres skyld, at vi renoverer gågaden.

Lars Merrild Overgaard, ingeniør i Sønderborg Kommune
Annonce

Asfalt inden ringriderfest

Gågaderenoveringen har før været udsat for kritik. Senest i sidste uge fra Jørgen Juhl fra Juhls Bolighus, der også ejer Perlegade 46. Her ligger stenene for højt, så der er fare for at vand kan løbe ind i bygningen og skal derfor lægges om.

- Der mangler noget byggestyring, og jeg er bange for, at vi ikke har set de sidste problemer endnu. Jeg tror ikke, at man fra bygherrens side er klar over, hvor meget det her har indflydelse på handel og omsætning. Derfor undrer det mig, at man ikke kan fremskynde arbejdet, sagde Jørn Juhl ved den lejlighed.

Ifølge Sønderborg Kommune er tidsplanen for renoveringen kun skredet lidt. Det hele skal være færdigt inden jul. Projektleder Lars Merrild Overgaard lover, at gågaden vil se bedre ud, når ringriderfesten går i gang i juli. At der intet stabilgrus er, når optoget skal igennem Perlegade.

- Der vil enten være belægningssten eller asfalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce