Annonce
Aabenraa

Prop af fedt skaber gentagne oversvømmelser

Onsdag blev der stadig arbejdet med kloakrørene ved Reberbanen. Foto: Bente Staugaard
På Reberbanen i Aabenraa har beboerne gentagne gange haft oversvømmelser i kælderen. I weekenden kom vandet igen. Arwos leder efter fejl i kloaksystemet.

AABENRAA: Ejerforeningen i Vikingegården på Reberbanen i Aabenraa har for nylig investeret i nogle skotter til at sætte op ved dørene til kælderen. Der har nemlig flere gange været oversvømmelser i området, og vandet er trængt ind i kælderen med store skader til følge.

Søndag eftermiddag kom vandet igen, og skotterne viste sig effektive.

- Vi tilkaldte en slamsuger allerede midt på eftermiddagen, da vi blev utrygge over alt det vand, der samlede sig, fortæller Preben Nissen, der bor i Vikingegården.

- Slamsugeren kørte væk med vand tre gange fra vores område, og det var også galt ved naboejendommene. Til alt held sørgede skotterne for, at vandet ikke kom ned i kælderen denne gang.

I Vikinggården har man tidligere sendt regninger på 50.000 og 80.000 kroner videre til forsikringsselskabet efter oversvømmelser.

Annonce

Vi tilkaldte en slamsuger allerede midt på eftermiddagen, da vi blev utrygge over alt det vand, der samlede sig.

Preben Nissen, beboer på Reberbanen.

Prop af fedt

Finn Reese, der er leder af udviklingsafdelingen for kloak og vand hos Arwos, fortæller, at det er en fedtprop i kloaksystemet, som er den konkrete årsag, når der opstår oversvømmelser ved Reberbanen, Langevad og Jørgensmaj i Aabenraa.

- Vi spuler systemet med jævne mellemrum for at fjerne fedtet. Sidst vi gjorde det var den 5. februar, fortæller han.

Alligevel opstod der en fedtprop i kloaksystemet blot fire dage senere, og den har sammen med regnen været skyld i de aktuelle oversvømmelser i kvarteret.

Det er kloakvand fra Gammel Kongevej kvarteret, der driller Arwos og ikke mindst beboerne. Kvarteret fik ellers for nogle år siden et nyt separeret kloaksystem, der skulle adskille kloakvand og regnvand, men alligevel sker der overløb.

- Vi ved ikke, hvor fejlen er. Sandsynligvis er det en fejlkobling af et rør et eller andet sted, fortæller Finne Reese.

Arwos er dog på vej med en løsning i form af en ny ledning langs Langevad, der skal lede vandet hen i det nye forsinkelsesbassin under Gasværksvej. Dermed skulle flere oversvømmelser i området ved Reberbanen kunne undgås.

Der måtte suges en del for at fjerne vandet ved Reberbanen søndag. Privafoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce