Annonce
112

Prostitueret dræbt for 25 år siden: Tysk politi håber på dansk hjælp

Sylvia D. blev kun 25 år, og hendes drabsmand er aldrig blevet fundet. Nu har tysk politi genåbnet sagen. Foto: Landeskriminalamt Schleswig-Holstein
Tysk politi har genåbnet en 25 år gammel mordsag og håber på hjælp fra den danske befolkning.
Annonce

Flensborg: En varm sommerdag for 25 år siden åbnede den dengang 25-årige prostituerede Sylvia D. døren for sin morder i en lejlighed et stenkast fra banegården i Flensborg. Sagen blev aldrig opklaret trods intens efterforskning, men mordsager forældes ikke, og den er nu blevet taget op igen, da der findes DNA-spor, der måske kan fælde gerningsmanden.

Der opholder sig mange danskere i Flensborg, og selv om det er 25 år siden, så vil kriminalpolitiet i Tyskland gerne kontaktes, hvis der er danskere, der ligger inde med informationer, som kan bruges i den videre efterforskning.

- Vi vil gerne have oplysninger fra danskere, der eventuelt har set noget mistænkeligt den pågældende dag, siger Uwe Keller, der er pressetalsmand ved statskontoret for kriminel efterforskning i Slesvig-Holsten, som har taget den gamle mordsag op i samarbejde med mordkommissionen i Flensborg.

Vi vil gerne have oplysninger fra danskere, der eventuelt har set noget mistænkeligt den pågældende dag.

Uwe Keller, pressetalsmand

Annonce

Dræbt med 30 knivstik

Mordet på den prostituerede Sylvia D., der kaldte sig selv "Mandy" i forskellige annoncer, blev begået i hendes lejlighed på Bahnhofstrasse 50 direkte over for banegården den 9. august 1994 om eftermiddagen. Sylvia D. åbnede selv døren for sin morder, og efterforskerne går ud fra, at den unge kvinde blev skubbet og slået lige efter, at entredøren blev åbnet.

Efterfølgende blev Sylvia D. dræbt med omkring 30 knivstik. Samtidig kunne politiet konstatere en mærkværdig detalje. Gerningsmanden tog ofrets blodige tøj samt et stykke kropsvæv med sig, og det gør sagen unik i Tyskland.

Morderen slap uset afsted fra lejligheden, selv om det var midt på dagen. En taxachauffør bevidnede dog senere, at han havde kørt med en blodig passager nær banegården. Da taxachaufføren spurgte ind til mandens blodige tøj, hævdede han, at han var slagter.

Nu er den voldsomme mordsag så blevet taget op igen, og politiet vurderer, at det nok er nu eller aldrig.

- Det er muligvis sidste chance for at opklare sagen, siger Uwe Keller.

Annonce

Tv hjælper også

I bestræbelserne på at finde den mand, der dræbte Sylvia D., bliver sagen også taget op på tysk tv. Det sker i programmet "Aktenzeichen XY ungelöst", som gennem flere årtier har hjulpet politiet med at få nye oplysninger frem i gamle sager. Det bliver sendt på onsdag klokken 20.15 på ZDF.

- Vi ved, at der også er mange danskere, der ser programmet, og vi gør opmærksom på det i håb om, at der også kan komme nye oplysninger frem fra dansk side, siger Uwe Keller.

Politiet vil især gerne i kontakt med danskere, der den 9. august 1994 så personer med påfaldende adfærd eller blodigt tøj nær banegården i Flensborg.

Tysk politi kan kontaktes på 0049 461 484 5555.

Sylvia D.

Sylvia D. blev dræbt med omkring 30 knivstik den 9. august 1994.

Drabet blev begået i hendes lejlighed på Bahnhofstrasse 50 i Flensborg.

Den 25-årige kvinde var prostitueret og kaldte sig "Mandy".

Hun var en livsglad kvinde og mor til to små piger.

Drabet blev begået i en lejlighed lige over for banegården i Flensborg. Foto: Landeskriminalamt Schleswig-Holstein
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce