Annonce
Esbjerg

Prostitution er skjult i Vestjylland: Reden åbner i Esbjerg for at hjælpe mennesker i prostitution

Her er folkene i Reden Esbjerg, der er klar til at tage mod brugerne fra 1. febuar: Fra venstre Mette, Janni, Merete og Tanya. Foto: KFUK's sociale arbejde
Den 1. februar åbner Reden Esbjerg som et nyt tilbud til mennesker, der har køb og salg af seksuelle ydelser som del af deres liv.

Esbjerg: Et anonymt tilbud til prostituerede og andre sex-arbejdere åbner i Esbjerg.

Gadeprostitution er ikke et daglig syn i de vestjyske byer, men samme uge, som nyheden om en Reden Esbjerg kom frem i november i JydskeVestkysten, slog politiet til mod bagmændene bag flere bordeller i området.

Så de prostituerede findes, og  Esbjerg Kommune og KFUK’s Sociale Arbejde går nu sammen om en såkaldt Reden Esbjerg. Formålet med Reden Esbjerg er at sikre prostituerede og andre sexarbejdere anonym hjælp, hvis man ønsker at forlade prostitution.

Annonce

Men det er dog ikke et krav, at man skal forlade prostitution for at bruge Reden. Reden Esbjerg kan også bruges som et pusterum i en presset hverdag, eller man kan få hjælp og rådgivning til små eller store ændringer, der kan give en bedre hverdag.

- Prostitution er måske ikke så synligt i gade- og bymiljø i Esbjerg, men det findes bestemt, siger centerchef for Center for Udsatte og Misbrug i Esbjerg, Morten Jensen, i en pressemeddelelse.

Han mener, at der er brug for tilbuddet om støtte til mennesker i prostitution – også i Esbjerg.

- Vi ser frem til at følge projektet og den lokale indsats og håber, at projektet kan hjælpe folk ud af et liv med prostitution, fortsætter han.

Med syv millioner kroner kan det kommunale projekt i samarbejde med KFUK's Sociale Arbejde tilbyde hjælp i foreløbig tre år i de miljøer, hvor prostitution findes.

Hjælp til et bedre liv

Henrik Vallø, udvalgsformand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget er meget glad for tiltaget, de går under navnet Exit Prostitution:

- Jeg og hele udvalget ser frem til at følge indsatsen, og det vil glæde mig meget, hvis vi med denne indsats kan hjælpe nogle videre til et bedre liv.

I KFUK's Sociale Arbejde ser man også frem til at åbne tilbuddet og til at samarbejde med Esbjerg Kommune:

- Det er med stor glæde, at vi nu åbner et tilbud i Vestjylland til mennesker i prostitution, siger landsformand i KFUK's Sociale Arbejde, Annette Blynél.

Organisationen har længe haft et ønske om at åbne i Esbjerg,

- Det gør en stor forskel, at man kan få hjælp i nærheden af, hvor man bor. Vi ved også, at fagpersoner i området længe har efterspurgt et tilbud af denne art. Prostitution findes alle steder - det er desværre ikke kun et københavner-fænomen, siger landsformanden i pressemeddelelsen.

Annonce

Hjælp til alle

Alle uanset køn og alder er velkomne i tilbuddet, der primært vil være åbent i dagtimerne og på udvalgte aftener. Tanken er, at man kan henvende sig og få støtte ud fra sine behov - det kan  være rådgivning om at sikre indtægtsgrundlag uden prostitution, forløb ud af prostitution, psykologrådgivning eller gruppeterapi.

Man kan bruge Reden som et sted til at tale åbent om prostitution – tilbuddet er også for menneske uden sociale problemer. Også unge med prostitutions-erfaring kan få hjælp og rådgivning.

Reden Esbjerg åbner for brugere mandag den 1. februar. Med de nuværende coronarestriktioner er en officiel markering af åbningen udsat til senere.

Reden Esbjerg får syv millioner kroner

Projektet har indtil videre finansiering i tre år. Det støttes med syv millioner korner, som en del af Socialstyrelsens projekt med exitpakker til mennesker i prostitution.

Projektejerskabet ligger i Esbjerg Kommune, men Reden Esbjerg bliver en del af KFUK's Sociale Arbejde, der er pionerer inden for arbejdet med prostitution, misbrug og ofre for menneskehandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce