Annonce
Trekantområdet

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Der er blevet sat mange kræfter ind fra naboernes side på Ekkodalen for at få politikerne overbevist om, at den gamle lokalplan skal bestå. Blandt andet var formandsskabet Søren Larsen (S) og Kenny Bruun Olsen (V) i foråret indbudt til besigtigelse af frygt for indsigtsgener. Arkivfoto: Søren Gylling
Det bliver op til politikerne i by- og planudvalget, om de vil følge forvaltning eller beboerindsigelser i forhold til en ny lokalplan for Ekkodalen. 73 beboere har skrevet under på protest, og der er indkommet 13 høringssvar. Embedsmændene har ikke vurderet, at indsigelserne skal ændre lokalplanforslaget, som det ligger.

Erritsø: Trods en stribe indsigelser og underskriftindsamling fra 73 beboere på Ekkodalen og Smedevænget i Erritsø lægger forvaltningen ikke op til, at der ændres et komma i et lokalplanforslag, der gør det muligt at opføre fem nye boliger på en tom grund.

Det er derfor op til politikerne i by- og planudvalget at afgøre, hvor de mener sagen skal ende. En endelig vedtagelse af lokalplan 360 er på dagsordenen på by- og planudvalgets møde på mandag.

Planforslaget har været i otte ugers offentlig høring i perioden fra den 21. maj til 16. juli 2021. Der er kommet 13 bemærkninger og indsigelser. Herunder en underskriftindsamling mod den nye lokalplan. Den har 73 borgere på Ekkodalen og Smedegårdsvej skrevet under på.

Annonce

Høringssvarene er samlet i en hvidbog og et notat sammenfatter høringssvar og kommentarer fra forvaltningen. For alle indsigelser og høringssvar lyder konklusionen, at der ikke sker ændring af lokalplanen som følge af de indkomne bemærkninger.

Der skal ikke sker ændring af lokalplanen som følge af de indkomne bemærkninger.

Notat om høringen

Lokalplanen gør det muligt for boligudvikler Peter Fløe at opføre fem boliger på arealet. Den gældende lokalplan 13 giver kun plads til tre. Grundlæggende ønsker husejerne, at den eksisterende lokalplan bibeholdes, så der også i fremtiden alene kan bygges tre huse på hjørnegrunden.

Naboerne mener, at de nye boliger stikker ud i forhold til resten af kvarteret, mens projektudvikler Peter Fløe i sine bemærkninger til sagen påpeger, at boligerne lever op til nutidens krav for boliger.

Arkitekt Anette Billund har sat streger på boligerne, som får store terrasser frem for store haver.

- Dette projekt vil kunne få nogle af de vellønnede medarbejder fra de nye virksomheder til at bosætte sig i kommunen, påpeger Peter Fløe i sine kommentarer til lokalplanen.

Peter Fløe var for år tilbage medudvikler til Krügers Parken i Sanddal, som også mødte stor modstand blandt naboerne. I dag er freden genoprettet, og de attraktive boliger med udsigt til Lillebælt er alle lejet ud.

Indsigelserne fra de mange grundejere i kvarteret går desuden på spørgsmål om terrænregulering og håndtering af overflade- og regnvand. Fredericia Kommune påpeger, at problemstillingen med overfladevand ved skybrud ikke alene kan løses i en lokalplan, men at der i projektet er taget hånd om, at regnvandet holdes tilbage på egen grund, som reglerne siger.

Naboerne er også utilfredse med, at et grønt område bliver indskrænket, men forvaltningen påpeger, at der grundejerne aldrig har realiseret det som fælles grønt område, men at det har været anvendt som privat område.

Overordnet mener beboerne, at det er kritisk, at de ikke kan regne med den lokalplan, der var gældende, da de købte deres ejendomme. Til det svarer forvaltningen:

Efter planlovens kan kommunalbestyrelsen på ethvert tidspunkt beslutte at udarbejde et lokalplanforslag. Det sker typisk som led i planlægning af byudviklingen i kommunen og i situationer, hvor kommunalbestyrelsen ønsker at sætte sit præg på et privat byggeprojekt, eller når et ønsket byggeri udløser lokalplanpligt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce