Annonce
Varde

Protest mod skolestruktur: To Ansager-borgere vil genoplive Lokallisten

Kaj-Aage Jensen sidder med de mange strukturpapirer. Arkivfoto: Henrik Cramon

To Ansager-borgere, der har været meget aktive i skolestrukturdebatten, arbejder på at genoplive Lokallisten. Det fortæller den ene af de to, Kaj-Aage Jensen.

Annonce

Ansager: Kaj-Aage Jensen er sammen med Niels Jørgen Nielsen, begge Ansager, gået i gang med at forsøge at genoplive en lokalliste. Det fortæller Kaj-Aage Jensen. De to stiller ikke selv op.

- Vi er et par gamle nisser, siger Kaj-Aage Jensen, der fortæller, at de er henholdsvis 69 og 67 år.

I stedet har de følere ude ved forskellige, som måske vil stille op. I øjeblikket kan Kaj-Aage Jensen ikke nævne navne.

Lokallister forsvandt

I de gamle kommuners tid stillede der jævnligt lokallister op. I Ølgod Kommune samarbejdede lokallister fra de forskellige bysamfund og sikrede sig dermed borgmesterposten.I ny Varde Kommune gik det hurtigt ned ad bakke, da de mange lokallister samlede sig og blev til én liste. I 2013 sad kun Erhardt Jull og Karl Haahr i byrådet for lokallisten, og de endte med at lukke listen ned, da de havde svært ved at finde kandidater, der ville stille op sammen med dem.

Annonce

Protest mod ny skolestruktur

De to er utilfredse med den nye skolestruktur, fordi de er imod, at små skoler kan risikere at lukke på sigt, og at Ansager Skole skal have en tilgang af elever, hvis den ikke skal miste sin overbygning og blive til en filialskole i 2020. Kaj-Aage Jensen håber, at en lokalliste kan være med til at sikre, at Venstre ikke har absolut flertal, og i den situation kan der forhandles om at få ændret på den skolestruktur, der ellers formentlig bliver vedtaget i maj.

- Vi vil have et byråd, der er tvunget til at samarbejde bredt, siger han.

Han er ikke bange for, at listens idégrundlag er for smalt.

- Folk, der brænder for deres skole, kan også klare sig i et teknisk udvalg, mener han.

Kaj-Aage Jensen ønsker selvstændige skoler og ikke filialskoler, og han håber at finde kandidater med samme synspunkt i lokalsamfund med filialskoler i hele kommunen.

De to var også bagmænd bag en stor underskriftsindsamling, der havde titlen: "Bevar alle vores velfungerende skoler og institutioner".

Annonce

Borgmester har respekt

Borgmester Erik Buhl (V) har selv tidligere været lokallistemand, og han siger, at han har fuld respekt for, at de to Ansager-borgere forsøger at genoplive listen.

- Demokratiet er det, jeg synes, der er så godt ved Danmark. Kan marn finde sammen om en sag, så har man mulighed for at komme ind og få demokratisk indflydelse. Det har jeg dyb respekt for, uanset hvem det er, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce