Annonce
Esbjerg

Protester fra villakvarter bliver hørt: Ny placering i spil til udskældt Aldi i Esbjerg

Ved et møde torsdag skal direktøren for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune sammen med stadsarkitekten drøfte en alternativ placering til den udskældte Aldi, som planlægges på Højtoftevej. De bekymrede beboere i det nabobeliggende villakvarter vejrer morgenluft. Foto: Aldi
Et helt villakvarter er i oprør over udsigten til en ny Aldi-butik på Højtoftevej, og nu er beboerne blevet lyttet til, og sagen skifter kurs, inden den er kommet på en politisk dagsorden. Torsdag er Aldis udviklingschef inviteret til et møde på Esbjerg Rådhus, hvor en alternativ placering skal drøftes. Som udgangspunkt er Aldi dog afvisende.

Esbjerg: Fem villaejere har allerede indgået betingede købsaftaler om salg af deres huse til gode priser, og hos Esbjerg Kommune har forvaltningen brugt massevis af timer på at planlægge byggeriet af en ny 1.200 kvadratmeter Aldi-forretning på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej, Højtoftevej og Højvangs Parkvej. Det samme har man i Aldis udviklingsafdeling.

Men nu skal det pludseligt undersøges, om der kan være en alternativ placering til den planlagte og stærkt omdiskuterede Aldi, som ellers er tiltænkt en placering, hvor Esbjerg Kommune i sin kommuneplan har udlagt området til netop centerområde.

Således har Karen Sandrini (S), der er formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune, oplyst til Ugeavisen Esbjerg, at forvaltningen på Esbjerg Rådhus er i dialog med Aldi om muligheden for en placering, hvor der er større afstand til naboer.

Som tidligere beskrevet i en række artikler i JydskeVestkysten, har beboerne i Højvangskvarteret protesteret mod den nye Aldi af frygt for både støjgener og trafiksikkerhed. De mener også, at byggeriet, som tænkes placeret overfor Netto på Højtoftevej, vil ødelægge deres lukkede og harmoniske villakvarter.

Annonce

Aldis afgørelse

Erik Jespersen, der er direktør i Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune, oplyser, at han torsdag sammen med stadsarkitekt Morten Harder har et møde med en repræsentant fra Aldi om den mulige alternative placering.

Direktøren oplyser også, at anledningen er, at Esbjerg Kommune har fået en henvendelse fra en grundejer, som har gjort kommunen opmærksom på en alternativ placering til Aldi-butikken.

Den konkrete placering vil Erik Jespersen ikke afsløre, men han siger, at det er indenfor cirka 500 meter af den nuværende placering, og dermed peger pilen i retning af den modsatte side af den trafikerede Stormgade, hvor Esbjerg Kommune selv ejer den store matrikel, hvor bygningsmassen for den tidligere Esbjerg Højskole, i dag konferencehotellet ECH Park, ligger.

Desuden kunne den nærliggende grund på Spangsbjerg Kirkevej, ejet af uddannelsesinstitutionen Rybners, være en mulighed, mens tankanlægget/servicestationen på hjørnet af Stormgade og Spangsbjerg Kirkevej, synes som et no go, eftersom denne matrikel ultimativt er ejet af norske Reitan, som driver konkurrenten Rema 1000.


Men det er sidste ende Aldi, der selv afgør, om de ønsker at arbejde med en alternativ placering. Hvis de ikke ønsker en anden placering, så køres der videre med en politisk stillingtagen på baggrund af den nuværende.

Erik Jespersen, direktør i Teknik & Miljø, Esbjerg Kommune


Erik Jespersen bekræfter også, at mødet med Aldi har til formål at få afklaret, om Aldi kunne være interesseret i den alternative placering samt en generel status.

- Men det er sidste ende Aldi, der selv afgør, om de ønsker at arbejde med en alternativ placering. Hvis de ikke ønsker en anden placering, så køres der videre med en politisk stillingtagen på baggrund af den nuværende, fastslår Erik Jespersen, der også oplyser, at det ikke er usædvanligt, at Esbjerg Kommune i sager som denne afsøger alternativer i et forsøget på at kunne tilfredsstille flest, selvom om sagen endnu ikke har været på en politisk dagsorden.

Annonce

Ikke interesseret

Hos Aldi er man dog ikke umiddelbart interesseret i at arbejde med en anden placering, oplyser Carina Busk, udviklingschef i Aldi.

- Jeg ser frem til en dialog med kommunen, men jeg må også sige, at vi er rigtig glade for den placering, vi har nu, og jeg mener, vi bør tage et projekt af gangen. Det nuværende ligger godt i forhold til synlighed og i forhold til trafik, ligesom der vil være nem adgang for gående og cyklister fra de omkringliggende boligområder. Desuden ligger det planmæssigt i det centerområde, som kommunen selv har udlagt, siger udviklingschefen.

Og hvad med de fem villaejere, som der er indgået betingede købsaftaler med?

- Dem er jeg i en god og tillidsfuld dialog med, og de ved, at jeg kæmper for den nuværende placering.

Imens vejrer de beboere, som føler sig utrygge ved den planlagte Aldi som nabo, morgenluft. Talsmand Peter Boe Christensen, siger, at der ikke skal herske den mindste tvivl om, at det i deres perspektiv ville være rigtig dejligt, hvis der kunne findes en anden placering til Aldi-butikken.

Beboerne i Højvangskvarteret protesteret imod den nye Aldi af frygt for både støjgener og trafiksikkerhed. Arkivfoto: JV
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce