Annonce
Nordtyskland

Protester mod vildsvinehegn er på vej fra Tyskland

Hverken på tysk eller dansk er det til at tage fejl af budskabet på dette banner, der reklamerer for underskriftsindsamlingen. Grafik: Rbsdorf/Jähring.
To borgere i Flensborg har startet en underskriftsindsamling i protest mod vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse. Grimt, farligt, unødvendigt og et trist symbol, mener de.

FLENSBORG: Mens der fortsat bliver arbejdet på at samle underskrifter nok til at sende et borgerforslag imod det danske vildsvinehegn til behandling i Folketinget, bliver der også taget nærmest det samme initiativ syd for grænsen. Her kan indbyggerne naturligvis ikke gennemtrumfe parlamentariske behandlinger af borgerslag i nabolandet. Men med tilstrækkelig stor opbakning kan der sendes et markant budskab til Danmark, når underskrifterne efter planen bliver afleveret til den danske ambassadør Friis Arne Petersen i Berlin.

- Vi vil opfordre ambassadøren til at overbringe underskrifterne til Folketinget som et tydeligt signal imod byggeriet af hegnet fra den den tyske side af grænsen, fortæller Tilla Rebsdorf, der er en af initiativtagerne til aktionen.

Hun er selv født i Danmark, men bor nu som pensioneret journalist på Flensborg Avis i Flensborg.

Tilla Rebsdorfs partner i projektet er Nicolas Jähring, der er politisk aktiv hos venstrefløjspartiet Die Linke og ligeledes er fra Flensborg.

Hegnet minder om en lukket grænse. Sammen med de bevogtede grænseovergange er det et sørgeligt syn.

Nicolas Jähring, Flensborg.

Farligt for dyrene

Duoen har mange indvendinger mod hegnet. Det skæmmer naturen, er farligt for vildtet og har i øvrigt næppe nogen reel effekt i forhold til at holde den frygtede, afrikanske svinepest ude af Danmark, fordi vildsvin for eksempel let kan svømme over Flensborg Fjord. Men der er også mere overordnede overvejelser,

- Hegnet minder om en lukket grænse. Sammen med de bevogtede grænseovergange er det et sørgeligt syn. Når det handler om at binde vores landsdele sammen, har vi tidligere været længere fremme - også når det handler om, hvordan grænsen fysisk ser ud, mener Nicolas Jähring.

Samtidig er hegnet en barriere, der bogstavelig talt skiller borgerne på begge sider af grænsen fra hinanden.

Nicolas Jähring ærgrer sig over både hegn og grænsekontrol midt i markeringen af 100-året for den fredelige og demokratiske grænsedragning i 1920.

Annonce

Chance forpasset

- Netop nu ville det være et flot symbol, hvis man slet ikke kunne få øje på grænsen. Men desværre blev den chance forpasset. Vildsvinehegnet sender et helt forkert signal til vores region, forklarer Nicolas Jähring.

Underskrifterne vil initiativtagerne indsamle på nettet. Det sker på websitet petition.fridux.de, hvor initiativet går online den 1. februar og kører frem til den 10. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce