Annonce
Danmark

Provinsmedier vil udvikle journalistikken sammen

Fire regionale mediehuse går sammen om blandt andet at styrke graverjournalistikken.

Publicisme: Journalistik er på mange måder en konkurrencesport, men nu har fire markante provinsmedier fundet ud af, at man godt kan arbejde sammen om at styrke journalistikken. Det har Jysk Fynske Medier, TV2 Fyn, TV2 Nord og Det Nordjyske Mediehus netop indgået en aftale om.

- Der er behov for nytænkning og opbrud i de vante mediemønstre for at styrke lokal- og regionaljournalistikken i Danmark, lyder det fra de fire direktører i samarbejdet, Mikael Justesen fra TV2 Nord, Morten Vinther Jensen, Det Nordjyske Mediehus, Esben Seerup fra TV2 Fyn og Jysk Fynske Mediers Jesper Rosener i en pressemeddelelse.

De fire mediehuse vil udnytte hinandens styrker og indhold for at skabe bedst muligt indhold og journalistik for det lokale og regionale Danmark, og i praksis bliver samarbejdet især synligt på de digitale platforme.

Annonce

Konkret vil samarbejdet foregå inden for regional journalistik, undersøgende journalistik, en tættere dækning af større begivenheder, samt en bedre udnyttelse af allerede produceret indhold.

Samarbejdets fire søjler

Samarbejdet mellem TV2 Fyn, TV2 Nord,  Jysk Fynske Medier og Det Nordjyske Mediehus drejer sig i første omgang om disse fire områder:

  1. Et øget fokus på regional journalistik
  2. Undersøgende journalistik.
  3.  Tættere dækning af større begivenheder.
  4. Bedre udnyttelse af allerede produceret indhold.

De fire medier er også i gang med at planlægge en konference for den danske mediebranche, hvor målet er at diskutere, hvordan branchen kan mødes om nogle fælles, grundlæggende visioner for dansk journalistik i fremtiden.

Det ligger i forlængelse af det nødråb, der er kommet fra blandt andre Jysk Fynske Mediers direktør, Jesper Rosener, fordi halvdelen af den danske annonceomsætning i dag ligger på digitale platforme som Google og Facebook, der ikke selv laver journalstik.

De fire regionale mediers planer er ikke konkrete endnu, men allerede i løbet af efteråret vil de nordjyske og fynske medieforbrugere få de første resultater af det nye samarbejde at se, lyder det i pressemeddelelsen:

- I praksis vil det af geografiske årsager være sådan, at mediehusene både kommer til at arbejde sammen to og to - og alle fire i forening, alt efter hvad der i den konkrete sag giver bedst mening, siger de fire direktører.

Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Danmark

Se Danmark: Livredderne holder stranden sikker

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce