Annonce
Kolding

Provst ærgrer sig over unges fravalg af omstridt kirke i Kolding

Provst Grete Wigh-Poulsen ærgrer sig over, at så mange af årets konfirmander i Kristkirkens sogn har fravalgt kirken. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Provsten i Kolding fortæller, at hun er ærgerlig over, at så mange unge fra Kristkirkens sogn i år har valgt at blive konfirmeret i en anden kirke.

Kolding: Provsten i Kolding, Provsti, Grete Wigh-Poulsen, er helt opmærksom på, at der i år er rekordmange unge, der har valgt deres lokale kirke, Kristkirken, fra i forbindelse med deres konfirmation. I stedet har langt størstedelen af de kommende konfirmander fra Sdr. Vang Skole, der ligger i Kristkirkens sogn, valgt at blive konfirmeret i Brændkjærkirken.

Tilbage er kun syv elever fra Sdr. Vang Skole, der i løbet af dette forår skal konfirmeres i Kristkirken.

- Det er rigtig ærgerligt og et tegn på, at folk ikke bruger sognets kirke og præster - de præster, der ellers er forpligtet til at varetage konfirmationsforberedelsen, siger Grete Wigh-Poulsen.

Hvorfor tror du, at der er så mange unge, der i år har fravalgt Kristkirken?

- Dels handler det om forskellige teologiske synspunkter og holdninger, og dels handler det om, at konfirmander gerne vil følges med deres klassekammerater. Men det er væsentligt at sige, at der er en rummelighed i folkekirken, siger provsten.

Er det er problem, at så mange har valgt, som de har i år?

- Først og fremmest er det ærgerligt, for der sidder dygtige præster i den kirke, som ikke kommer til at undervise konfirmanderne. I forbindelse med sin konfirmationsforberedelse får man jo også et forhold til sin sognekirke, men det gør man ikke her, siger Grete Wigh-Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce