Annonce
Aabenraa

Provst: Det er nødvendigt for at få en præst

Provst Kirsten Sønderby forventer, der kan indsættes en ny præst til kirkerne i Bov, Holbøl og Kollund søndag den 1. marts. Arkivfoto: Claus Thorsted
Uden et fælles pastorat for Bov og Holbøl sogne kan man ikke finde en ny præst, og så er alt foregået efter bogen. Det siger provst Kirsten Sønderby.

Aabenraa: Provst i Aabenraa Provsti Kirsten Sønderby bekræfter, at Bente Thygesen Poulsen er holdt som formand for menighedsrådet i Holbøl Sogn, men det ændrer ikke ved, at Bov-Holbøl Pastorat, der blot er et halvt år gammelt, kører videre.

Haderslev Stifts biskop, Marianne Christiansen, sammenlagde pastoraterne i Holbøl og Bov for at sognene skulle blive en mere attraktiv arbejdsplads. Ud fra devisen "hver kirke har tre præster, og hver præst har tre kirker", og så fordeles arbejdsopgaverne i pastoratets tre kirker i Bov, Holbøl og Kollund ligeligt.

- Marianne Christiansen mener, det er det rigtige for præsterne og med præstemanglen. Vi er i den situation, at hvis vi siger, det hele må gå om, og vi ophæver pastoratsamarbejdet, så skulle vi ansætte en præst i Bov, der så yder bistand i Holbøl eller omvendt, siger provst Kirsten Sønderby.

- Slog vi sådan et embede op, ville vi ikke få nogen ansøgere, mener hun.

Annonce

Der har simpelthen bare fundet en afstemning sted, hvor et flertal har stemt på én kandidat og et mindretal på en anden. Det er helt almindeligt, at det foregår på den måde.

Kirsten Sønderby, provst

Satser på 1. marts

Kirsten Sønderby erkender, at de to menighedsråd er gået forskelligt til opgaven med at vælge ny præst, men primært handler det om manglende tillid og et muligt svigt af en "gentleman-aftale" mellem sognene, hvis menighedsråd er meget forskellige i størrelse. 11-6 i Bovs favør.

- Man har ikke været uenige om eller diskuteret en bestemt kandidat. Der har simpelthen bare fundet en afstemning sted, hvor et flertal har stemt på én kandidat og et mindretal på en anden. Det er helt almindeligt, at det foregår på den måde. Reglerne er sådan, at man skal indstille en som nummer ét og en som nummer to på sådan et møde, forklarer Kirsten Sønderby.

- Den, der er indstillet som nummer et, har sagt ja tak, og lige nu venter vi bare på, at Kirkeministeriet udnævner vedkommende, tilføjer hun.

Forventningen er, at den nye præst i Bov-Holbøl Pastorat vil kunne indsættes søndag den 1. marts.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce