Annonce
Sport

PSG-boss med opsang til spillerne: Ikke flere stjernenykker

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
PSG-præsident Nasser Al-Khelaifi er klar til at skille sig af med de spillere, der ikke kan indordne sig.

Ikke flere stjernenykker.

Sådan lyder beskeden til spillerne i den franske storklub Paris Saint-Germain fra klubpræsident Nasser Al-Khelaifi, efter at flere uheldige episoder den seneste tid er nået til mediernes forsider.

- Spillerne må påtage sig endnu mere ansvar end før.

- Det er nødt til at være helt anderledes, de må lave mere, arbejde mere. De er ikke her for at tilfredsstille sig selv, og hvis de ikke er enige i det, så er dørene åbne.

- Jeg vil ikke have stjernenykker længere. Jeg har indset, at det er nødvendigt at ændre nogle ting, ellers kommer vi ingen vegne, siger præsidenten i et interview med France Football, der udkommer tirsdag.

Al-Khelaifi nævner ikke nogen navne, men den seneste tid har især den brasilianske fodboldstjerne Neymar været i mediernes søgelys.

PSG-angriberen fik tre spilledages karantæne for at slå ud efter en fan i forbindelse med pokalnederlaget til Rennes i april.

Det kostede samtidig Neymar jobbet som anfører for Brasilien.

Desuden har Neymar en voldtægtssag på halsen.

Ifølge anklageskriftet skulle Neymar i fuldskab have overfaldet en kvinde på et luksushotel i Paris den 15. maj, efter at de to fik kontakt via sociale medier. Neymar nægter sig skyldig.

PSG vandt suverænt den franske liga i den forgangne sæson med 91 point - 16 point mere end nummer to, Lille.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce