Annonce
Sønderborg

Psyched Up Janis spiller på Heartland-festival

Psyched Up Janis spillede på Sønderborghus i 2014 og kommer tilbage på torsdag. Arkivfoto: Timo Battefeld
Psyched Up Janis blev tirsdag annonceret som navn på Heartland-festival 2020. Sune Rose Wagner sætter også dansk tour i gang i april.

Sønderborg: Torsdag aften spiller Psyched Up Janis på Sønderborghus i anledning af, at det er 30 år siden de to Sønderborgdrenge Sune Rose Wagner og Jakob Krogh Jørgensen stod sammen på en scene netop på Sønderborghus. Koncerten er den sidste danske koncert i år, men næste år fortsætter Psyched Up Janis sin danske genforening.

Tirsdag blev det annonceret, at bandet skal spille på den fynske festival Heartland i maj.

- Efter at vi har spillet en række halvakustiske shows her i 2019, glæder vi os helt vildt til at smække fuld distortion på til foråret 2020, skriver bandet på sin Facebook-side.

Psyched Up Janis Bandet er også en del af Dizzy Mizz Lizzys tour næste år sammen med bandet Bersærk. De tre bands spiller fire koncerter i april 2020.

Sune Rose Wagner, der bor i Los Angeles, har også valgt at tage på en tour i Danmark i april. Det gør han sammen med guitaristen Kajsa Vala, som har været med på de danske koncerter i 2019.

- Jeg har ikke bestemt, hvad det her solorepertoire præcist skal indeholde endnu. Jeg søger i mit bagkatalog og ser, hvad jeg har lyst til at tage med ud. Det er ikke utænkeligt, at Kajsa og jeg også kan rode i fælles inspiration af covernumre. Da jeg mødte Kajsa sidst i forbindelse med Psyched Up Janis-turneen, faldt vores musikalitet helt i hak. Jeg håber, folk vil komme til koncerterne og møde en åben tilgang til livemusik. Man kan kalde vores tilgang lidt mindre indstuderet og snarere mere eksperimenterende og spontant i nuet, fortæller Sune Rose Wagner i en pressemeddelelse.

Psyched Up Janis eksisterede frem til 1999 og blev gendannet i 2014 samt i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce