Annonce
Sønderborg

Psyched Up Janis spiller på Heartland-festival

Psyched Up Janis spillede på Sønderborghus i 2014 og kommer tilbage på torsdag. Arkivfoto: Timo Battefeld
Psyched Up Janis blev tirsdag annonceret som navn på Heartland-festival 2020. Sune Rose Wagner sætter også dansk tour i gang i april.

Sønderborg: Torsdag aften spiller Psyched Up Janis på Sønderborghus i anledning af, at det er 30 år siden de to Sønderborgdrenge Sune Rose Wagner og Jakob Krogh Jørgensen stod sammen på en scene netop på Sønderborghus. Koncerten er den sidste danske koncert i år, men næste år fortsætter Psyched Up Janis sin danske genforening.

Tirsdag blev det annonceret, at bandet skal spille på den fynske festival Heartland i maj.

- Efter at vi har spillet en række halvakustiske shows her i 2019, glæder vi os helt vildt til at smække fuld distortion på til foråret 2020, skriver bandet på sin Facebook-side.

Psyched Up Janis Bandet er også en del af Dizzy Mizz Lizzys tour næste år sammen med bandet Bersærk. De tre bands spiller fire koncerter i april 2020.

Sune Rose Wagner, der bor i Los Angeles, har også valgt at tage på en tour i Danmark i april. Det gør han sammen med guitaristen Kajsa Vala, som har været med på de danske koncerter i 2019.

- Jeg har ikke bestemt, hvad det her solorepertoire præcist skal indeholde endnu. Jeg søger i mit bagkatalog og ser, hvad jeg har lyst til at tage med ud. Det er ikke utænkeligt, at Kajsa og jeg også kan rode i fælles inspiration af covernumre. Da jeg mødte Kajsa sidst i forbindelse med Psyched Up Janis-turneen, faldt vores musikalitet helt i hak. Jeg håber, folk vil komme til koncerterne og møde en åben tilgang til livemusik. Man kan kalde vores tilgang lidt mindre indstuderet og snarere mere eksperimenterende og spontant i nuet, fortæller Sune Rose Wagner i en pressemeddelelse.

Psyched Up Janis eksisterede frem til 1999 og blev gendannet i 2014 samt i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce