Annonce
Sydjylland

Psykiatrisk sygehus har fundet skimmelsvamp og fugt og mistænker byggesjusk: Har kostet ti millioner kroner

Lokaler med mistanke om skimmelsvamp og lokaler med fund af skimmelsvamp har været taget ud af drift. Arkivfoto: Rasmus Just
Siden 2016 har Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa haft problemer med indtrængende vand, skimmelsvamp og fugt, hvilket har resulteret i dårligt indeklima. Ifølge Region Syddanmark skyldes det blandt andet byggesjusk.

Indeklima: Det har kostet knap ti millioner kroner, at der er blevet fundet skimmelsvamp, fugt og indtrængende vand på psykiatrisk afdeling på Kresten Philipsens Vej i Aabenraa.

Problemet med indtrængende vand tog sin begyndelse i 2016. Dette er nu løst, men udbedringen af skaderne på de ramte områder er fortsat i gang. Det bekræfter Region Syddanmark til avisen i en e-mail.

Mellem 2018 og 2020 blev der på psykiatriafdelingen for voksne registreret flere lokaler med fugt og mistanke om skimmelsvamp, ligesom der blev konstateret begyndende skimmelsvamp i flere lokaler.

Annonce

"Både lokaler med mistanke om skimmelsvamp og lokaler med fund af skimmelsvamp har været taget ud af drift og saneret efter foreskrevne vejledninger og fulgt op med kontrolmålinger", skriver regionen.

Demensklinik ramt

I øjeblikket er de lokaler, som tilhører demensklinikken på psykiatrisk afdeling, taget ud af drift, fordi der i september blev påbegyndt en forbyggende fugtsanering i disse lokaler.

"Region Syddanmark har faste procedurer for håndtering af skader på bygninger for at sikre, at hverken patienter eller medarbejdere risikerer at blive udsat for sundhedsrisici som følge af ophold i vores bygninger", skriver regionen i sin e-mail til avisen.

Ifølge regionen er vandskaderne opstået hovedsageligt som følge af utætte elastiske fuger i murværket. Men det vurderes også, at problemer med pudsearbejde på facaderne har haft en større betydning.

I alt har Region Syddanmark afsat 9,2 millioner kroner til udbedring af skaderne - et arbejde, som har stået på siden maj 2020 og forventes afsluttet i løbet af efteråret 2021. Frem mod sommeren 2022 vil der ske yderligere forebyggende reparationer af facader på afdelingen.

"I forbindelse med udbedring af fuger og reparation af indvendige følgeskader bliver der løbende taget analyser og kontrolmålinger for eventuel skimmelsvamp og iværksat de nødvendige saneringer. Kontrolmålingerne viser, at de gennemførte renoveringer har haft den ønskede effekt, og at der ikke længere er problemer med fugt og skimmelsvamp i bygningerne", skriver Region Syddanmark.

Annonce

Voldgiftssag

Mens reparationerne har stået på, har Region Syddanmark også arbejdet på at finde de ansvarlige for de utætte facader. Ifølge regionen er der både tale om rådgiverfejl og dårlig udførelse af håndværkere.

"Der arbejdes nu på at få de ansvarlige til at dække regionens udgifter forbundet med de utætte facader. Det kan i sidste ende gøres igennem en voldgiftssag", skriver regionen til avisen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-islænding kom ind fra kulden og gjorde helvede hedt for AGF

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Esbjerg Energy

Herning udlignede kort før tid og scorede sejrsmålet i undertal: Esbjerg Energy dummede sig i overtiden

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce