Annonce
Aabenraa

Psykisk sårbare skal – igen - have et sted at samles i Aabenraa

For to år siden manglede de medlemmer til bestyrelsen i SINDs afdeling i Aabenraa. Men nu tror regionskredsformand for SIND Syddanmark Anne Hvidberg Jørgensen på, at der må være engagerede frivillige at finde til lokalafdelingen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter to års dvale vil SIND Syddanmark nu genåbne den lokale afdeling i Aabenraa. Derfor efterlyser de frivillige, der er friske på at løfte opgaven.
Annonce

Aabenraa: For to år siden ebbede livskraften ud af Aabenraas lokalafdeling af SIND, landsforeningen for psykisk sundhed. Det var simpelthen svært at stille medlemmer til bestyrelsen, og så måtte nøglerne drejes om.

Men nu er det tid til at åbne afdelingen igen med nye kræfter. Dét fortæller Anne Hvidberg Jørgensen, der er regionskredsformand for SIND Syddanmark:

- Vi har stadig en stor mængde psykisk sårbare i Aabenraa-området, og de trænger til at få hjælp og til at have et sted at gå hen. Dét vil vi gerne give dem igen.

Annonce

Mangler frivillige

Helt konkret mangler foreningen tre personer, der har lyst til at danne en bestyrelse og bane vejen for Aabenraas afdeling. Men også andre typer af frivillige modtages med kyshånd. Og arbejdsbyrden bliver ikke overvældende til at begynde med.

- Vi skal have gang i nogle mindre aktiviteter som for eksempel foredrag, netværksdeling eller en kaffeeftermiddag. Selvfølgelig kan ens ansvar vokse, hvis man har lyst til at lægge mere tid i foreningen, men nu skal vi lige starte det op, og dér er det vigtigt, at vi begynder i det små, forklarer Anne Hvidberg Jørgensen.

Derfor har foreningen nu udsendt et brev til de omkring 55 personer, der stadig er medlem af foreningen i Aabenraa. Her opfordrer SIND til dialog om, hvordan afdelingen skal udformes.

- Det er vigtigt for os, at de lokale medlemmer skal være med til at bestemme, hvordan afdelingen skal åbne igen, og hvad der skal ske. Det nytter jo ikke noget, at vi presser noget ned over hovedet på dem, siger Anne Hvidberg Jørgensen.

Dialogen ville Anne Hvidberg Jørgensen gerne tage med de interesserede over en kop kaffe. Men hvis coronarestriktioner holder én tilbage, kan man også skrive en mail til aabenraa@sind.dk.Vi skal have gang i nogle mindre aktiviteter som for eksempel foredrag, netværksdeling eller en kaffeeftermiddag.

Anne Hvidberg Jørgensen, formand SIND Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce