Annonce
Erhverv

Pub-indehaver har intet bookingsystem: Mød op og se om vi har et ledigt bord - og vent så en halv time

Torben Mathews, som er indehaver af Den Engelske Pub i A.L. Passagen, glæder sig til at kunne invitere gæster inden for på pubben, men har svært ved at se logikken i regel om bordbestilling mindst 30 minutter før, gæsterne ankommer. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Når landets serveringssteder onsdag kan slå dørene op for gæster, kan man først tage plads inden døre med et coronapas og en bordbestilling, der er mindst 30 minutter gammel. En regel, der møder kritik fra flere barer og værtshuse, blandt andet Den Engelsk Pub i A.L. Passagen.

Kolding: Den regel er førsteklasses vrøvl.

Så kontant lyder meldingen fra indehaver af Den Engelske Pub i A.L. Passagen, Torben Mathews. Han har siden den fremskudte genåbningsplan blev meldt ud fredag forsøgt at finde en løsning på, hvordan man på pubben skal håndhæve reglen om mindst 30 minutters forudgående bordbestilling.

- Vi har ikke noget online bookingsystem, så vi kommer til at have en mand stående i døren, som skal kontrollere både coronapas, og om der er et bord ledig. Vi kan ikke håndtere bookinger over telefon og mail, så folk skal henvende sig i døren, og så må de vente den halve time, hvis vi har et bord ledigt, siger Torben Mathews og fortsætter:

Annonce

- Så må vi så i løbet af aftenen gå rundt og spørge folk, hvor længe de har tænkt sig at blive siddende, men hvis du spørger mig, så er det komplet nonsens. Jeg ved ikke, hvordan de politikere har tænkt sig, at det skal foregå ude i virkeligheden, siger Torben Mathews.

Ingen logik

Fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) lød forklaring til DR mandag, at bordbestillinger 30 minutter i forvejen er et nødvendigt bump på vejen.

- Logikken er den, at når du siger, at der skal være en forudgående tidsbestilling, så er du også med til på den måde at styre den samlede samfundsaktivitet, siger Simon Kollerup til DR.

Den melding giver Torben Mathews dog ikke meget for.

- Vi har i forvejen en dørmand, som skal kontrollere coronapas. Den del giver mening. Men vi har ingen stående gæster. Vi har kun ni borde, som er under halvdelen af, hvad vi normalt har. Det er noget førsteklasses vrøvl, og jeg synes slet ikke, det giver mening, siger Torben Mathews.


Så må vi så i løbet af aftenen gå rundt og spørge folk, hvor længe de har tænkt sig at blive siddende, men hvis du spørger mig, så er det komplet nonsens. Jeg ved ikke, hvordan de politikere har tænkt sig, at det skal foregå ude i virkeligheden.


Ikke desto mindre så ser pub-indehaveren frem til, at han onsdag klokken 12.00 igen kan invitere de første gæster inden for.

- Vi har selvfølgelig savnet vores gæster, og at der er liv på pubben. Vi tager en dag af gangen lige nu, og så tænker jeg, at vi er klogere efter onsdag i forhold til, hvordan det her bordbestilling fungerer i praksis, siger Torben Mathews.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce