Annonce
Tønder

Publikum fejlede til bilmesse: Nu har bilentusiast dybe lommesmerter

Unique Handbuilt Sportcars 2021 blev afholdt i Klosterhallen i den forgangne weekend. Arrangør og tovholder, Anton Schulz, havde gerne set en større tilstrømning af gæster. Privatfoto: Thomas Aakær Pedersen
En bilmesse for håndbyggede specialbiler blev ikke den publikumssucces, som arrangør Anton Schulz havde håbet på. Nu render han rundt med lommesmerter - men det afholder ham ikke fra at arbejde henimod en ny udstilling om to år.

LØGUMKLOSTER: Alle sejl var sat til, lang tids forarbejde skulle nu udmøntes i en fyldt Klosterhal, hvor 17 specielle og håndbyggede sportsvogne var udstillet. Men weekenden blev lidt mere stille for biludstillingen, UHS2021 (Unique Handbuilt Sportcars 2021, red.), end initiativtager og tovholder Anton Schulz havde håbet på.

- Det blev ikke den publikumssucces, som vi gerne ville have haft, lyder det ærligt fra Anton Schulz, der i månedsvis havde arbejdet hen mod arrangementet, der var en blanding af masterclass, netværk og udstilling af 17 håndbyggede specialbiler fra flere europæiske lande som Norge, Tyskland, Frankrig, Polen og Italien.

I sit stille sind havde Anton Schulz forventet, at 800 ville indløse billet til den hellige hal i Løgumkloster.

Annonce

For optimistisk

Men i løbet af weekenden lagde kun det halve antal gæster vejen forbi hallen, og dermed nåede besøgstallet kun op på 400.

- Jeg havde håbet på dobbelt så mange, men måske har jeg været lidt for optimistisk, siger Anton Schulz, der gjorde opmærksom på eventen blandt andet ved at uddele 1500 flyers til classic race i Aarhus forud for arrangementet i Klosterhallen.

Udstillingen i hallen var udført professionelt, og der var blandt andet sat spot op, så hver bil blev præsenteret på bedste vis. Desuden blev flere udenlandske foredragsholdere inviteret til arrangementet. Det har alt sammen kostet mange penge. Men hvor mange vil Anton Schulz ikke ud med - til gengæld glæder han sig over, at arrangementet rent fagligt var en succes. Det viser de mange tilkendegivelser, han efterfølgende har fået.

Hurtige biler er noget for både store og små. Udstillingen af specialbiler blev dog aldrig den publikumsmagnet, som håbet. Men arrangør Anton Schulz betragter det som lærepenge. Privatfoto: Thomas Aakær Pedersen
Annonce

Lommesmerter

Så på den ene måde er han fuld af glæde - på den anden side har han lommesmerter.

- Jeg vil slet ikke ind på beløbet, men jeg går rundt med den ene hånd over hovedet og den anden i baglommen. Men jeg kan stadig smile, lyder det fra arrangøren, som ikke er blevet økonomisk afskrækket. Han arbejder i hvert fald hen mod en gentagelse af arrangementet om to år.

Jeg vil helt ikke ind på beløbet, men jeg går rundt med den ene hånd over hovedet og den anden i baglommen.

Anton Schulz, bilentusiast og arrangør af messe for specialbyggede biler

- Jeg betragter det som en investering. Det har vist sig at være et bæredygtigt koncept, nu må vi se på, om vi kan gribe det anderledes an til næste gang, siger Anton Schulz, som helst ikke vil have en gentagelse af den økonomiske ørefigen.

Hvis du får et tilsvarende underskud næste gang, vil du så gentage arrangementet om fire år?  

- Nej, det vil jeg nok ikke, men det giver formentlig overskud næste gang.

Annonce

Sætter baren højt

Anton Schulz sammenligner UHS2021 med Tønder Festival. Man skal turde tage chancer, der rækker ud over landets grænser, hvis man vil opnå noget. Eller som Anton Schulz formulerer det:

- Jeg sætter barren højt.

I øvrigt kunne gæsterne i hallen ikke kun som annonceret opleve 17 biler. En attende, der dukkede op fra Tyskland, var en dublet af en Fiber Fab. Jamaica, fra Vojens, som i forvejen stod i hallen. Den tyske gæst fil lov til at parkere sin bil ved siden af under udstillingen, fortæller Anton Schulz.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Tønder

Trods corona-kvaler: Genstartet højskole er kommet lovende fra start

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Kolding

Pierre udlejer seniorboliger hurtigere, end han kan nå at bygge dem

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Annonce