Annonce
Kolding

Publikum strømmer til Trapholts anmelderroste satsning

- Det undrer mig ikke, at der kommer så mange mennesker for at se udstillingen, for den rammer virkelig bredt til alle alderstrin. Vi er her selv for at få sanserne udfordret, og det er spændende, at vi får noget forskelligt med os hjem, siger Susanne Hyre, som var på Trapholt med Neela Bøgh på ti år. De nød begge, at værkerne på "Sense me" er nogle, man kan opleve med sin egen krop. - Det er helt terapeutisk. Vi var henne ved et værk, hvor man man skulle slappe af, og ved siden af mig sad en dreng, der var faldet helt i søvn, siger Susanne. Foto: John A. Petersen
"Sense me" er blevet en succes hos både anmeldere og publikum. På Trapholt er glæden stor over, at museets seneste satsning ser ud til at slå an.
Annonce

Kolding: Stjernerne dryssede ned over Trapholt, da avisanmelderne havde været inde og se "Sense me", og siden har publikum strømmet til for at se museets seneste satsning.

Slutningen på efterårsferien var ingen undtagelse, hvor der igen var fyldt på parkeringspladsen, og hvor der var massevis af gæster, uanset hvor på museet man kiggede indenfor. Her er mange ting at opleve, men den nyåbnede "Sense me" er det store trækplaster.

- Det er helt vildt, siger museumsdirektør Karen Grøn i en umiddelbar kommentar til succesen.

- Oplevelsen er, at det eskalerer, for rigtig mange fortæller os, at de er inde at se udstillingen for anden gang. Der sker simpelthen det, at de kommer igen sammen med nogle andre, som de også synes skal ind og se udstillingen. Det har jeg hørt fra mange gæster allerede.

"Sense me" er en udstilling om at sanse. Det emne kommer den omkring på mange forskellige måder, der i høj grad inddrager publikum, så det både er en eftertænksom og legesyg oplevelse, der også appellerer til børnefamilier. Det sidste har museet mærket ganske tydeligt i efterårsferien, hvor der har været kø ved indgangen, når dørene er blevet slået op om morgenen.

- Vi udleverer ikke besøgstal før sidst på året, men jeg kan da fortælle, at onsdag i efterårsferien, nåede vi op på næste 1000 gæster, og det er altså ret vildt for en onsdag, siger hun.

Sense me

Test dine sanser, smag en farve, stik hovedet i skyen, besøg en kunstig skov og læg dig på en talende tunge.

Trapholts store særudstilling "Sense me" udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre.

Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store kunst- og designinstallationer af blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Anne Patterson, Margrethe Odgaard og Peter de Cupere. Udstillingen viser desuden værker af avantgarden fra starten af det 20. århundrede af blandt andre Wassily Kandinsky, Georgia O’Keeffe og Rudolf Steiner, som også var optagede af det multisensoriske menneske.

Se mere på www.trapholt.dk

Annonce

Ros fra anmeldere

Da udstillingen åbnede for få uger siden, fik den blandt andet fem stjerner i Berlingske, som blandt andet roste "Sense me" for "mange rige, udfordrende, ildelugtende, skæve og skræmmende oplevelser”. Der var også fem stjerner i både Jyllands-Posten og Kristelig Dagblad. JydskeVestkysten uddelte ikke stjerner til udstillingen, men kaldte den blandt andet for "en lystvandring" i premiere-reportagen.

- Udstillingen fik overvældende anmeldelser, og alle landsdækkende aviser har været her. Jeg tror, udstillingen slår an, fordi den handler om noget, som er vigtig for os som mennesker, siger Karen Grøn.

Hun fortæller, at i arbejdet med udstillingen er det lige præcis det spørgsmål, de ansatte stiller sig selv hele tiden: Hvorfor er det vigtigt? Og hvordan bidrager det enkelte værk til helheden.

- Vi er optaget af, om værkerne gør det, vi gerne vil diskuttere med udstillingen. Det lykkedes, da vi lavede forgængeren, "Eat me", som satte fokus på madkultur, og det ser ud til også at lykkedes med "Sense me". Jeg tror, vi har held med at lave udstillinger, hvor man kommer ind og gøre sine egne erfaringer, i stedet for at man blot får noget fortalt, siger Karen Grøn.

"Sense me" kan opleves på Trapholt frem til 1. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce