Annonce
Aabenraa

Puljen er tømt i to år: Næstformand får cykelsti til 14 millioner i eget postnummer

Socialdemokratiet skyder på Kurt Andresen (SP) i sagen om prioritering af cykelstier. Arkivfoto: Timo Battefeld
Ifølge Socialdemokratiet har Kurt Andresen (SP) i teknik- og miljøudvalget været lidt for enøjet og nikket ja til cykelstiprojekt til 14 millioner kroner i sin baghave. Han afviser dog sognerådspolitik.

Aabenraa: Socialdemokratiet sender nu en ny og specifik kritik i teknik- og miljøudvalgets retning. Kurt Andresen (SP), der er næstformand i udvalget, er manden, det handler om. Når partiet på det seneste byrådsmøde har kritiseret udvalget for ikke at have lavet et ordentligt stykke arbejde med prioriteringen af cykelstier, er det ikke formand Arne Leyh Petersen (DF), der er i skudlinjen.

- Kurt tror, det er Arne, vi angriber. Det er det jo slet ikke. Vi har et udvalg, hvor vi har en næstformand, som bor i et område, hvor vi i stedet for tre millioner bruger 14 millioner kroner. Det, synes vi, er lokalpatriotisme, siger gruppeformand Karsten Meyer Olesen (S), der fremkommer med kritikken i et læserbrev underskrevet sammen med partifællen Povl Kylling Petersen.

Det lyder som en antydning af sognerådspolitik?

- Det kan du godt kalde det. Det havde jeg egentlig også skrevet i første omgang, forklarer Meyer Olesen.

Annonce
Det er da sognerådspolitik at lægge en cykelsti til 14 millioner kroner i det ene hjørne af kommunen, så resten af kommunen ikke får noget de næste to år.

Karsten Meyer Olesen (S), gruppeformand

S forstår ikke prioritering

De tre millioner kroner, der tales om, er et levn fra et budgetforlig, hvor man besluttede at bruge penge på en cykelsti fra Rens via Burkal til Bylderup-Bov. De tre millioner kroner, som skulle have været suppleret med eksterne midler, var imidlertid vekslet til et projekt til knap 14 millioner kroner, hvoraf de ni millioner forleden blev frigivet til første etape fra Rens til Burkal. Sammen med to mindre projekter betød det, at puljen til cykelstier er brugt både i 2019 og 2020.

Socialdemokratiet, der har to medlemmer i udvalget, Egon Madsen og Christian Panbo, mener ikke, man har diskuteret prioriteringen af cykelstier ud fra den prioriteringsliste, politikerne har fået forvaltningen til at udarbejde.

- Som vi sagde i byrådssalen, er det underligt, når man har kriterier, som handler om trafiksikkerhed og hvor mange, der bruger strækningen, at det er Rens-Bylderup-Bov, der boner ud som den eneste. Vi synes ikke, denne proces har været særlig fremragende, lyder det fra Karsten Meyer Olesen og fortsætter:

- Hvis det virkelig er sådan, at vi har et udvalg, som er mere interesseret i lokalområder end i trafiksikkerhed for børn, så har vi alle et problem. Det er da frygteligt, hvis det er det, der er tilfældet.

Næstformand afviser

Den prioriteringsliste, som omtales, er blevet brugt undervejs, siger Kurt Andresen. Han kan slet ikke forstå Socialdemokratiets kritik.

- Den vil jeg da på det kraftigste afvise. Vi har haft den her arbejdsliste i nogle år. Man kan se på listen, at det springer i numrene på projekterne (de tre øverste hedder 7, 10, 12, fordi valgte projekter slettes fra listen, red.), så vi har jo faktisk, i de prioriteringer, jeg har været med til at foretage, kigget meget på listen, forklarer Kurt Andresen.

På listen - før cykelstien fra Rens til Bylderup-Bov - finder man et mindre projekt, Skovfennen i Tinglev, som Kurt Andresen mener kan findes på driften, og flere meget dyre projekter.

- Så er vi faktisk dernede, hvor vi skal finde penge til første etape (Rens-Burkal, red.), og jeg har været med til at stemme andre cykelstiprojekter hjem, som i hvert fald ikke er i mit pastorat, siger Kurt Andresen, som samtidig afviser, at der ikke har været snakket prioritering.

- Vi har diskuteret det rigtig mange gange. Alle oplysninger har været tilgængelige siden september. Listen har været sendt ud til alle udvalgets medlemmer. Netop med henblik på at kunne diskutere i grupperne, hvad man ville, siger Kurt Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce