Annonce
Sønderborg

Pulserende rytmer fyldte Rådhustorvet

Mejeriet på Løngang ligger scene til årets Soleng Festival. Den bliver dog sendt online, og tilskuerne som er mødt fysisk op sidder 500 meter væk på Rådhustorvet. Foto: André Thorup
Årets Soleng Festival blev en anderledes en af slagsen. Den blev holdt online fra Mejeriet og sendt online på en storskærm på Rådhustorvet.
Annonce

Sønderborg: Økosamfundet Soleng i Skelde skulle have været rammen om den anden udgave af Soleng Festival.

Det satte coronakrisen dog en stopper for, og så måtte der tænkes alternativt. Koncerterne fredag og lørdag bliver i stedet spillet fra Mejeriet i centrum af Sønderborg og bliver sendt ud online på blandt andet Facebook. Desuden er der blevet opsat en storskærm på Rådhustorvet, hvor interesserede kan følge med i weekendens koncerter.

- For os har det været vigtigt, at vi ikke gik på kompromis med lyd og kvalitet. Vi føler, at vi har fundet en løsning, hvor vi kan stå inde for det, der bliver sendt ud, og hvor lyden og kvaliteten er god nok, siger Rasmus Madsen, som er formand for foreningen bag Soleng Festival.

19-årige Rasmus Madsen havde dog håbet, at det ville være Braue, som var centrum om weekendens festligheder, men det satte coronakrisen en stopper for.

- Jeg tror, at det er virkelig mange ting, som vi kan lære af det her, og det var også derfor, at vi bestemte os for at holde festivallen alligevel, siger han og peger blandt andet på måden, som vi er sammen på, og hvad vi sætter pris på i hverdagen.

Annonce

Solen skinnede over storskærmen

500 meter fra Mejeriet. Blandt byens cafeér og i bragende solskin på en af sommerens få varme sommerdage er storskærmen opstillet på Rådhustorvet.


For os har det været vigtigt, at vi ikke gik på kompromis med lyd og kvalitet. Vi føler, at vi har fundet en løsning, hvor vi kan stå inde for det, der bliver sendt ud, og hvor lyden og kvaliteten er god nok.

Rasmus Madsen, formand for foreningen bag Soleng Festival


Mens weekendens program bliver præsenteret, er det mest mågernes skrig og snakkende familier på byens cafeer, som man kan høre. Det er mens frivillige fra Soleng Festivallen går rundt og sætter skilte op med corona-forholdsregler.

Et af de ægtepar, som har taget plads i solen er ægteparret Bente og Hans Termansen. De havde oprindeligt placeret sig med udsigt til skræmen, fordi en af kunstnerne i bandet Nøia varmede op med at synge en sang af Kim Larsen.

- Og så tænkte vi, at det var lige os, men det de spiller nu lyder også rigtigt godt, siger Bente Termansen, mens de elektroniske rytmer fyldte Rådhustorvet.

De synes, at det er absolut fremragende, at de unge mennesker, som de kalder dem, har taget initiativ til at sætte storskærmen op.

- Så kan alle turisterne se, at vi også kan noget her i Sønderborg. Vi kan vise, at vi også har masser af kulturtilbud, siger Hans Termansen.

Da Bente og Hans Termansen tog plads på Rådhustorvet blev der spillet Kim Larsen. De synes dog, at musikken fra festivallen var ganske fin. Foto: André Thorup
Mange af årets tilskuere var formentlig ikke i den oprindelige målgruppe. Foto: André Thorup
De første som var på fredag eftermiddag var Nøia. De fortalte, at de ikke har spillet en koncert i et halvt år. Foto: André Thorup
På Mejeriet styrer man det hele. Det er også her, at de forskellige solister og bands optræder. Foto: André Thorup
Bandets navn Nøia peger ifølge duoen på den følelse, når man vågner i et fremmed telt på en festival, og man kan høre musikken i lejren ved siden af. Foto: André Thorup
Der var begrænset med publikum fredag eftermiddag, men musikken spiller både fredag og lørdag. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce