Annonce
Varde

Punkteringer på stribe på vej hjem fra Skagen

Så kommer de første ind på Varde Torv efter tre dage i sadlen hjem fra Skagen. Flokken har gjort holdt og er trukket i hjemkomsttrøjer i Næsbjerg før den sidste etape til Varde. Par nummer to er Birthe Tryk tv. og Berit Nielsen. Foto: Yvonn Tittel
46 punkteringer på én dag kan måske tage det gode humør fra de fleste. Men ikke for de 112 cykelmotionister, der søndag blev hyldet på Varde Torv efter endnu en tur hjem fra Skagen.

Varde: Fredag tog 112 cykelmotionister fra Skagen, retning Varde. Søndag nåede de hjem, og trods spandevis af vand undervejs og lige så mange punkteringer tog alle mand og kvinder det med højt humør.

- Det er glemt, når du når Varde Torv, siger Ejgil Knudsen.

Han var med for ottende gang, for første gang som holdkaptajn på hold 1, der holdt gennemsnitshastigheden 22 kilometer i timen.

- De kalder os hyggeholdet, siger Berit Nielsen og Birthe Tryk fra holdet.

Birthe er 57 og har været kommunal dagplejer i Varde i 20 år. Det var hendes femte tur fra Skagen. Berit er 53, og har været på Primo Plast i Tistrup i 21 år, og det var hendes første tur.

Begge cykler i Varde Cykelklub og det var Birthe, der overtalte Berit til at tage med.

Annonce

Det gode formål

  • Hele årsagen til at Cykel for Sagen opstod var at køre penge ind til psykisk sårbare.
  • Med turen i år runder beløbet der er kørt ind til den gruppe i alt 1,3 millioner kroner og formand Ole Paterek forudser, at man næste år, ved ti års jubilæet, runder 1,5 millioner kroner.
  • Der bliver altid delt penge ud til brugergrupper undervejs på turen fra Skagen til Varde, så cykelmotionisterne oplever, hvor glade modtagerne bliver. I år blev der delt ud i Skagen, Aalborg og Herning, før der blev overrakt en check til IFS i Vestjylland ved ankomsten til Varde. Alle fik 10.000 kroner.

Jubilæum næste år

Jørn Lund, tidligere verdensmester på cykel, var i år for første gang ikke med fra Skagen. Sidste år på turen fik han hjerteflimmer ved Silkeborg, og selvom han efter 14 stød og en operation nu er ovenpå igen blev det ikke til noget.

- Men jeg cykler igen på fuld damp, siger han, der fylder 75 år i næste uge og stadig, sammen med sin hustru, er en af de bærende kræfter bag hele arrangementet.

- Vi tager i hvert fald også næste år med, hvor der er 10 års jubilæum, siger Jørn Lund.

Det samme gør formand Ole Paterek. Han har cyklet med alle år og lover, at der skal ske noget særligt næste år i anledning af jubilæet.

- Vi ved bare ikke hvad endnu. Det eneste, der ligger fast, er, at vi cykler fra Skagen den 14. august, siger han.

Jørn Lund har statistikken, der siger samlet 46 punkteringer lørdag og en frygt for at løbe tør for slanger. Det samlede antal punkteringer havde ingen styr på søndag, kun vidste formand Paterek med et glimt i øjet at formand for kultur- og fritidsudvalget i Varde Kommune, Mads Sørensen, alene tegnede sig for fire punkteringer søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Verdens Høredag i Vejen

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce