Annonce
Nordtyskland

Punktstrejker skal lamme hele delstaten

Frank Schischefsky fra fagforeningen Verdi oplyser, at mandagens strejker kommer til at vare hele dagen og rammer alle dele af den kommunale sektor.
Annonce

SLESVIG: Mandag er der planlagt den hidtil største punktstrejke i Slesvirg-Holsten i forbindelse med årets overenskomstforhandlinger for cirka 2,5 millioner offentligt ansatte i Tyskland. Kiel, Lübeck, Slesvig Echernförde og Elmshorn er udvalgt som centre for arbejdsnedlæggelserne i Slesvig-Holsten. Det oplyser Frank Schischefsky fra fagforeningen Verdi.

Han fortæller, at strejkerne kommer til at vare hele dagen og blandt andet rammer de kommunale værker, forvaltningerne, kommunale sygehuse, daginstitutionerne, redningstjenester og arbejdsmarkedsforvaltningen. Fagforeningen forventer op mod 1000 deltagere til en demonstration i Kiel.

Fagforeningen kræver en lønforhøjelse på 4,8 procent eller mindst 150 euro om måneden til blandt andre pædagoger, buschauffører, renovationsarbejdere, administrativt personale i kommunerne samt talrige andre overenskomstansatte.

Formanden for delstatens arbejdsgiverforening, Unternehmerverband Nord, Uli Wachholtz, kritiserer strejkerne.

- Netop nu den offentlige infrastruktur uundværlig for de epidemiplagede borgere, mener Uli Wachholtz.

Overenskomstforhandlingerne fortsætter torsdag i den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce