Annonce
Udland

Putin mødte Assad på sjældent besøg i Syrien

For første gang siden 2017 har Putin besøgt Syrien, hvor han mødte Assad i de russiske styrkers hovedkvarter.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, var tirsdag i Damaskus, hvor han havde møder med den syriske leder, præsident Bashar al-Assad. Det skriver russiske nyhedsbureauer.

Præsidentkontoret i den syriske hovedstad oplyser, at Putin under sit sjældne besøg i landet har ført drøftelser med Assad i det russiske militærs hovedkvarter i landet.

Det er første gang Putin besøger Syrien siden hans besøgte den russiske luftbase Hmeimim den syriske provins Latakia i 2017.

Rusland indsatte sin luftstyrke i Syrien i 2015, hvilket førte til et vendepunkt i borgerkrigen mellem oprørsgrupper og regeringsstyrkerne omkring Assad.

Det syriske præsidentkontor var tilbageholdende med oplysninger om Putins og Assads møde.

- Ruslands præsident, Vladimir Putin ankom til Damaskus på et besøg, hvor han mødte præsident Assad i de russiske styrkers hovedkvarter, hedder det i den officielle syriske erklæring.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Team Esbjerg For abonnenter

Eksklusivt interview: På hjemmebesøg hos Sanna Solberg og manden

Annonce