Annonce
Varde

Py ha, opslidende gravearbejde er afsluttet - næsten da

Inge Jakobsen er beboer og glæder sig over separeringen af regnvandet - i hvert fald på miljøets vegne. Foto: Morten Nielsen

Det blev torsdag markeret, at første etape af et omfattende gravearbejdet i Varde er fuldført. Det er der mange, der er glade for.

Annonce

Varde: Der er noget at fejre. Mange mennesker har været berørt, da Vardes hovedfærdselsåre, Storegade/Østergade, i et lille halvt år har været spærret for gennemkørsel i forbindelse med gravearbejde, som blandt andet sikrede kloakseparering. Der var derfor noget at fejre, da vejen åbnede officielt torsdag eftermiddag, og det blev markeret, at nu er første del af gravearbejdet er slut.

- Det har da vendt op og ned på vores hverdag, siger Inge Jakobsen, der som grundejer var berørt. Hun bor på Storegade - lige ved Enghavevej.

- Men jeg synes, at vi havde et godt samarbejde med håndværkerne, mens gravearbejdet stod på, siger Inge Jakobsen.

Hun er også glad for regnvandsepareringen, som vil gavne miljøet, selv om hun ikke ved, om hun selv får gavn af, at regnvandet nu løber uden om kloakken i form af færre kælderoversvømmelser i sin ejendom.

Hun mødte derfor frem på Skansen i Varde, da Varde Kommune og Din Forsyning markerede, at nu er den første fase af gravearbejdet afsluttet. Det skete blandt andet med gratis pølser til de fremmødte.

Det mindede lidt om et rejsegilde, da det blev markeret, at første etape af gravearbejdet er slut. Det fejrede Preben Olesen som én af de sidste handlinger som politiker. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Tilfredsstillende

Preben Friis-Hauge (V) er formand for plan og teknik i Varde Kommune.

- Jeg synes, at tidsplanen er holdt tilfredsstillende. Det har været et meget vådt efterår, konstaterer han.

Vejen ved Skansen var lovet færdig til julehandlen den 1. december, og den var farbar, selv om der manglede asfalt på en strækning efter den 1. december.

Nu begynder anden fase af opgravningen af Varde, som blandt andet omfatter gågaden, Kræmmergade. Det bliver også vanskeligt, omend færdslen i Varde ikke bliver berørt, så Preben Friis-Hauge tror ikke, at det bliver lige så opslidende som Storegade.

- Men vi kommer til fortsat at være i dialog med butikker, siger Preben Friis-Hauge.

Det var den afgående formand for Varde-virksomhederne under Din Forsyning, Preben Olesen (V), der officielt afsluttede gravearbejdets etape et.

- Jeg synes, at befolkningen har taget det pænt, siger Preben Olesen, der havde indvielsen som én af sine sidste opgaver som politiker. Han fratræder ved årsskiftet.

Profil Optik har ikke mærket den store nedgang, men Tina Duelund og Carsten Bertelsen er med på, at det er en fest, at gravearbejdet ved butikken er slut. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Butikker er glade

Sandi Thomsen ejer salonen House of Hair i Storegade nær parkeringspladsen på Skanse-torvet.

- Det er godt, at der er åbent igen, siger Sandi Thomsen, der synes, at det har været generende med vejarbejde lige uden for døren. Om det har kostet kunder, ved hun ikke.

Fodterapeuterne Marie Egholm og Simone Christensen har klinik på Skansen.

- Det har egentlig været meget hyggeligt for os med mindre trafik. Men kunderne har nu nemmere ved at finde os igen, siger Marie Egholm, der mener, at genåbningen er noget at fejre.

I Profil Optik er butikschef Carsten Bertelsen og Tina Dueholm også glade for den nyåbnede vejstrækning.

- Det er nemmere for kunderne at komme her til nu. Men vi har faktisk ikke mærket spærringen af vejen på omsætningen, siger Carsten Bertelsen, som konstaterer, at også turister - for eksempel fra Tyskland - fandt til butikken i ferieperioder og holdt omsætningen oppe.

Simon Christensen og Marie Egholm er fodterapeuter på Skansen. Deres kunder har fået lettet adgangsforholdene igen. Foto: Morten Nielsen
Sandi Thomsen driver en frisørsalon i Storegade, og hun var godt og grundigt træt af gravearbejdet i Storegade. Så hun er glad nu. Foto: Morten Nielsen
Preben Friis-Hauge, til højre, er tilfreds med arbejdet indtil videre. Her er han sammen med den kommende formand for Din Forsyning, Anders Linde (V), til venstre. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce