Annonce
EfB

Pyry Soiri ude af FCK-kamp

Pyry Soiri, til højre, sidder ude i en længere periode, men det er ikke umiddelbart den store svækkelse, da han ikke har spillet nogen markant rolle i de seneste træningskampe og ikke ville have været i spil til de første 11 mod FCK. Foto: Christian Nordholt
EfB's finske kantspiller slap nådigt fra uheld i den sidste træningskamp inden sæsonstarten. Jepp Højbjerg ramt af sygdom. Alle seks nye i spil til kampen mod FC København.

Det bliver med sikkerhed ikke med den finske kantspiller Pyry Soiri på banen, når EfB fredag tager hul på forårssæsonen i superligaen med en hjemmekamp mod FC København.

Men den 25-årige finne er nu ikke så hårdt ramt, som man kunne frygte efter uheldet i torsdagens træningskamp mod det tjekkiske hold Slovacko.

Kort efter sin indskiftning sent i anden halvleg faldt Soiri ned på skulderen og blev efterfølgende hjulpet fra banen og kørt på hospitalet i Antalya. Her blev det ifølge avisens oplysninger konstateret, at Soiri ikke som frygtet havde brækket et kraveben - det kunne potentielt have kostet ham både forårssæsonen og formentlig også pladsen i den finske EM-trup. Han pådrog sig en skulderskade, og den kan ifølge vores oplysninger i bedste fald tage en god måneds tid at komme over.

- Jeg kan kun sige, at han er ude i nogle uger, sagde træner Lars Olsen efter mandagens træning.

Annonce

Mannone er landet

Han måtte mandag også undvære målmand Jeppe Højbjerg, der efter hjemkomsten fra træningslejren i Tyrkiet fredag fik lidt problemer med maven. Han burde dog være klar på træningbanen igen allerede tirsdag.

Her skal så tage konkurrencen op med sin nye italienske kollega og rival Vito Mannone, der mandag havde sin første arbejdsdag i Esbjerg. Mannone stod kun første halvleg af kampen mod Slovacko i torsdags og hastede derefter i lufthavnen for at komme til England og få ordnet sin papirer om fredagen. Det lykkedes, han landede i Esbjerg søndag og trænede altså mandag for første gang på kunststofbanen i EfB.

Mannone er en af fem spillere, der kan få turneringsdebut for EfB i kampen mod FC København. De fire øvrige er Rafal Kurzawa, Franz Brorsson, Ante Erceg og Søren Reese. Alle fem var på træningsbanen mandag og er i princippet klar til at debutere fredag.

Den sjette nye spiller, Kevin Conboy, var også med ved mandagens træning og kan fredag få comeback for den klub, han har spillet 88 kampe for, og som han senest repræsenterede i en 3-0-sejr i en 1. divisionskamp mod Hjørring 26. august 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce