Annonce
EfB

Pyry Soiri ude af FCK-kamp

Pyry Soiri, til højre, sidder ude i en længere periode, men det er ikke umiddelbart den store svækkelse, da han ikke har spillet nogen markant rolle i de seneste træningskampe og ikke ville have været i spil til de første 11 mod FCK. Foto: Christian Nordholt
EfB's finske kantspiller slap nådigt fra uheld i den sidste træningskamp inden sæsonstarten. Jepp Højbjerg ramt af sygdom. Alle seks nye i spil til kampen mod FC København.

Det bliver med sikkerhed ikke med den finske kantspiller Pyry Soiri på banen, når EfB fredag tager hul på forårssæsonen i superligaen med en hjemmekamp mod FC København.

Men den 25-årige finne er nu ikke så hårdt ramt, som man kunne frygte efter uheldet i torsdagens træningskamp mod det tjekkiske hold Slovacko.

Kort efter sin indskiftning sent i anden halvleg faldt Soiri ned på skulderen og blev efterfølgende hjulpet fra banen og kørt på hospitalet i Antalya. Her blev det ifølge avisens oplysninger konstateret, at Soiri ikke som frygtet havde brækket et kraveben - det kunne potentielt have kostet ham både forårssæsonen og formentlig også pladsen i den finske EM-trup. Han pådrog sig en skulderskade, og den kan ifølge vores oplysninger i bedste fald tage en god måneds tid at komme over.

- Jeg kan kun sige, at han er ude i nogle uger, sagde træner Lars Olsen efter mandagens træning.

Annonce

Mannone er landet

Han måtte mandag også undvære målmand Jeppe Højbjerg, der efter hjemkomsten fra træningslejren i Tyrkiet fredag fik lidt problemer med maven. Han burde dog være klar på træningbanen igen allerede tirsdag.

Her skal så tage konkurrencen op med sin nye italienske kollega og rival Vito Mannone, der mandag havde sin første arbejdsdag i Esbjerg. Mannone stod kun første halvleg af kampen mod Slovacko i torsdags og hastede derefter i lufthavnen for at komme til England og få ordnet sin papirer om fredagen. Det lykkedes, han landede i Esbjerg søndag og trænede altså mandag for første gang på kunststofbanen i EfB.

Mannone er en af fem spillere, der kan få turneringsdebut for EfB i kampen mod FC København. De fire øvrige er Rafal Kurzawa, Franz Brorsson, Ante Erceg og Søren Reese. Alle fem var på træningsbanen mandag og er i princippet klar til at debutere fredag.

Den sjette nye spiller, Kevin Conboy, var også med ved mandagens træning og kan fredag få comeback for den klub, han har spillet 88 kampe for, og som han senest repræsenterede i en 3-0-sejr i en 1. divisionskamp mod Hjørring 26. august 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce