Annonce
Sønderborg

Queen Machine, D-A-D og Scarlet Pleasure kommer til Mølleparken

Rockbandet D-A-D har flere gange spillet i Mølleparken. Nu vender de tilbage til næste sommer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Kultur i Syd byder til sommer på 16 koncerter på otte koncertaftner, når der er Rock i Mølleparken. 30.000 hørte musik i Mølleparken denne sæson.

Sønderborg: Det begynder og slutter med rock, når der næste sommer igen er Rock i Mølleparken. Der kommer 16 koncerter fordelt på otte koncertaftener i juni og august 2020. Det bliver et genhør med flere bands, som tidligere har været i Mølleparken, mens nye stjerner også får plads på scenen i løbet af koncertsæsonen.

- Jeg synes, vi igen formår at tiltrække nogle nye navne samtidig med de gode gamle bands, som kommer igen. Dem er publikum bare glade for. Der er en god blanding, og det giver et fantastisk program, siger Jes Johansen, der er eventchef ved Kultur i Syd.

Rock i Mølleparken begynder den 5. og 6. juni, hvor Malturt og Lis Sørensen spiller fredag, mens Magtens Korridorer og Hjalmer spiller lørdag. Rockbandet Malurt med Michael Falch i spidsen genopstår i 2020. Bandets forårsturné er udsolgt, og bandet har derfor også sat en række koncerter til salg i efteråret. Det er derfor en unik chance for at opleve Malurt på deres sidste turné.

Programmet i Sønderborg er en blanding mellem kendte publikumsmagneter, nye navne på vej op og enkelte smalle navne. Bunden er lagt af rock, men programmet er krydret med pop og andre stilarter. Den anden weekend i juni byder på en ungdomsaften med Phlake og Jada lørdag den 20. juni, mens navnene den 19. juni endnu ikke er offentliggjort.

- De to navne er på ingen måde mindre end det, der allerede er offentliggjort. Hvis alt går vel, kan vi offentliggøre dem inden på fredag, siger Jes Johansen.

Annonce

Rock i Mølleparken 2020

5. juni: Malurt + Lis Sørensen. 6. juni: Magtens Korridorer + Hjalmer. 19. juni: Ikke offentliggjort. 20. juni: Phlake + Jada. 14. august: Poul Krebs + Rasmus Bjerg (John Mogensen). 15. august: Scarlet Pleasure + Nicklas Sahl. 28. august: Queen Machine + Halberg & Friends. 29. august: D-A-D + The Sandmen.

5000 partoutkort

Efter sommerferien er det Poul Krebs og Rasmus Bjerg som John Mogensen, der optræder fredag den 14. august. Den 15. august er der endnu en ungdomsaften med Nicklas Sahl og Scarlet Pleasure. Den sidste weekend i august er det nogle af rockens legender, der vender tilbage til Mølleparken. Fredag den 28. august er det Queen Machine, som har begejstret publikum i Mølleparken mange gange efterhånden. Samme aften er det Halberg & Friends, der går på scenen.

Lørdag den 29. august vender D-A-D tilbage som erfarent Mølleparken-navn. Sidste gang, de var i Mølleparken, brændte bandet et trommesæt af på scenen. Det kan ikke loves, de gør det igen. Men mon de ikke tager et stort sceneshow med, som de plejer. Samme aften kommer The Sandmen.

Billetterne sættes til salg som partoutkort, mens enkeltbilletterne sættes til salg i december. Denne sommer var der 30.000 publikummer i Mølleparken i løbet af sæsonen, der bød på tre weekender med seks koncertaftner.

- Sidste år havde vi tre weekender på grund af Bon Jovi-koncerten. Det var en god sæson i Mølleparken. Nu er vi tilbage med fire weekender, siger Jes Johansen.

Salget af de 5000 partoutkort begynder fredag den 15. november kl. 10 via billetsalg.dk. Partoutkortet giver adgang til samtlige Rock i Mølleparken-koncerter. Prisen begynder i den lave ende, hvorefter den stiger gradvist.

Magtens Korridorer er gamle kendinge i Mølleparken, hvor de hver gang sætter gang i festen. Arkivfoto: Poul Skøtt
Queen Machine trækker altid mange til friluftscenen i Mølleparken. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce