Annonce
Billund

Quick service: Nu kan man selv hente et hjælpemiddel i Grindsted

Ergoterapeut Malene Pagh, til venstre, Jørgen Andersen, som holder styr på hylderne, og teamleder Pia Thomsen glæder sig over det nye tiltag. Foto: André Thorup
Billund Kommune har åbnet hjælpemiddeldepotet i Grindsted. Hver onsdag kan man selv komme og kigge og måske få et hjælpemiddel med hjem.

Grindsted: Nu er det slut med at vente på at få en rollator, en karkludvrider eller en strømpepåtager.

Billund Kommune har åbnet hjælpemiddeldepotet på Heimdalsvej i Grindsted, så man selv kan komme forbi og hente det hjælpemiddel, man har brug for. En ergoterapeut er til stede og vurderer, om man også kan bevilges et bestemt hjælpemiddel.

- Man skal have et problem i hverdagen, som et hjælpemiddel måske kan afhjælpe. Det snakker jeg med folk om. Allerede samme dag kan man få hjælpemidlet med hjem for at prøve det af, så vi forkorter sagsgangen væsentlig, siger ergoterapeut Malene Pagh.

Hver onsdag klokken 10-14 er depotet åbent. Man skal ikke bestille tid, men kan bare dukke op og tage plads i venteområdet.

Depotet er stort og fyldt med alt fra kørestole til negleklippere, så man kan ikke bare selv gå på udkig.

- Det er ikke et tag selv-bord, men ergoterapeuten er der og er klar til at snakke med borgerne om det behov, de har, siger Pia Thomsen, teamleder i voksenstøtteområdet ved Billund Kommune.

Annonce
Vi har en forventning til, at den her åbne service vil medvirke til, at vi fortsat kan tilbyde en hurtig og effektiv sagsbehandling. Det er dog vigtigt at understrege, at det stadig er i en opstartsfase, og erfaringerne skal vise, om åbningstiderne på sigt skal justeres.

Pia Thomsen, teamleder

Hurtigere hjælp

Normalt skal man igennem en længere visitationsproces for at få et hjælpemiddel. Sådan kan det i en del tilfælde stadig være, men det nye tiltag med en åben service på Heimdalsvej er et forsøg på at lette sagsgangen.

- Vi er her jo for at gøre livet lettere for vores borgere, og det mener vi, at vi kan på den her måde, siger Pia Thomsen.

Samarbejde på tværs

Ideen om at åbne hjælpemiddeldepotet er opstået på tværs af flere medarbejdergrupper: Ledere, ergoterapeuter og de tekniske servicemedarbejdere, som arbejder på Heimdalsvej. Det udspringer af projekt "Trivsel i hverdagen", hvor Billund Kommune gennem flere år har arbejdet på at hjælpe borgere med gennem træning at blive så selvhjulpne som muligt efter for eksempel en indlæggelse.

- Vi arbejder ud fra en tankegang om, at alle ønsker at kunne klare sig selv. At åbne depotet, så man selv kan komme og kigge, er også en måde at gøre det på, siger Pia Thomsen.

Allerede ved depotets anden åbningsdag kom der to borgere. Den ene fik en rollator med hjem.

Åbent depot

Billund Kommunes hjælpemiddeldepot ligger på Heimdalsvej 22 U i Grindsted.

Her er ansat fire mand, som holder styr på alt fra negleklippere til kørestole og også kører ud til borgerne med de hjælpemidler, de har fået bevilget af kommunen.

Hver onsdag klokken 10-14 er depotet åbent.

Man skal ikke bestille tid.

En ergoterapeut er klar til at hjælpe.

Vurderer ergoterapeuten, at man kan få bevilget et hjælpemiddel, kan man tage det med hjem med det samme.

Ergoterapeut Malene Pagh er klar til at hjælpe med at finde det rette hjælpemiddel. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce