Annonce
Sport

Quick Step går efter endnu en sejr til DM

Søndag køres der linjeløb i DM i landevejscykling. Sidste år vandt Kasper Asgreens holdkammerat Michael Mørkøv, da løbet blev afholdt på Lolland-Falster. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Skal Kasper Asgreen tage endnu en dannebrogstrøje med sig til Frankrig? Det finder vi ud af søndag eftermiddag, når der køres linjeløb fra Ribe til Esbjerg ved DM i landevejscykling.

DM landevejscykling: 124 ryttere og 215 kilometer landevej gennem Syd- og Sønderjylland.

Det er, hvad der venter, når søndagens linjeløb i DM i landevejscykling bliver skudt i gang klokken 12.00 ved domkirkepladsen i Ribe.

Her står kendte navne såsom Lasse Norman Hansen, Lars Bak, Kasper Asgreen og selvfølgelig sidste års vinder Michael Mørkøv klar til start blot for at nævne et par stykker.

Ruten starter som sagt i Ribe, hvor rytterne kører ud til kysten og kører langs med denne, indtil de har krydset Kongeåen. Herfra går ruten østover forbi Gredstedbro, kort op igennem den vestlige del af Vejen kommune før rytterne sætter kursen mod Visselbjerg i Varde, og derfra kører sydpå mod Esbjerg. Her vil rytterne skulle køre en rundstrækning gennem byen på cirka 10 kilometer. Den skal de igennem 10 gange, inden vinderen kan køre over målstregen ved Musikhuset i centrum af Esbjerg.

Annonce
En fra Quickstep skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer

Kasper Asgreen

Et svært løb

Den 24-årige Kasper Asgreen fra Kolding vandt som bekendt enkeltstaten i torsdags ret suverænt med 24 sekunder ned til nærmeste modstander. Med både en DM-guldmedalje og en udtagelse til Tour de France i en og samme uge må selvtilliden være i top inden linjeløbet hos koldingenseren.

Efter sejren lagde han da heller ikke skjul på, at der var høje ambitionen for ham og holdkammeraterne i Deceuninck-Quick Step.

- En fra Quick Step skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer, sagde cykelrytteren.

Holdet har tre ryttere med til linjeløbet ved DM. Kasper Asgreen, Mikkel Frølich Honoré og Michael Mørkøv. Sidstnævnte vandt som sagt løbet sidste år, da det blev afholdt i Guldborgsund kommune på Lolland-Falster, mens Asgreen endte udenfor topti.

Han vil selvfølgelig gerne selv snuppe en ekstra danneborgstrøje, som han i så fald også kan tage med til Frankrig, men understregede, at det vigtigste er, at en fra holdet tager den og ikke så meget hvem.

- DM er altid et svært løb, så vi må se, hvordan det udvikler sig. Men motivationen er høj og formen er god, så jeg håber på, at vi kan nappe en trøje mere, sagde han torsdag aften.

Få kvinder i feltet

Men det er selvfølgelig ikke kun herrerne, der skal ud at køre på de syd- og sønderjyske veje. Damernes sendes naturligvis også afsted, dog med et noget mindre felt end de 124, der udgør herreeliten.

For der er blot 30 ryttere klar til start, når både dameeliten og U19-rytterne sammen bliver sendt afsted klokken 10.45. Her skal sidste års vinder, Amalie Dideriksen, forsøge at genvinde titlen. Derudover stiller blandt andet Louise Norman Hansen også op til linjeløbet. Hun tog guldet i enkeltstarten hos kvinderne torsdag.

DM landevejscykling

  • Linjeløbet starter ved domkirkepladsen i Ribe, og mål ved Musikhuset i Esbjerg
  • Kvinderne starter klokken 10.45, mens mændene sendes afsted klokken 12.00
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce