Annonce
Sport

Quick Step går efter endnu en sejr til DM

Søndag køres der linjeløb i DM i landevejscykling. Sidste år vandt Kasper Asgreens holdkammerat Michael Mørkøv, da løbet blev afholdt på Lolland-Falster. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Skal Kasper Asgreen tage endnu en dannebrogstrøje med sig til Frankrig? Det finder vi ud af søndag eftermiddag, når der køres linjeløb fra Ribe til Esbjerg ved DM i landevejscykling.

DM landevejscykling: 124 ryttere og 215 kilometer landevej gennem Syd- og Sønderjylland.

Det er, hvad der venter, når søndagens linjeløb i DM i landevejscykling bliver skudt i gang klokken 12.00 ved domkirkepladsen i Ribe.

Her står kendte navne såsom Lasse Norman Hansen, Lars Bak, Kasper Asgreen og selvfølgelig sidste års vinder Michael Mørkøv klar til start blot for at nævne et par stykker.

Ruten starter som sagt i Ribe, hvor rytterne kører ud til kysten og kører langs med denne, indtil de har krydset Kongeåen. Herfra går ruten østover forbi Gredstedbro, kort op igennem den vestlige del af Vejen kommune før rytterne sætter kursen mod Visselbjerg i Varde, og derfra kører sydpå mod Esbjerg. Her vil rytterne skulle køre en rundstrækning gennem byen på cirka 10 kilometer. Den skal de igennem 10 gange, inden vinderen kan køre over målstregen ved Musikhuset i centrum af Esbjerg.

Annonce
En fra Quickstep skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer

Kasper Asgreen

Et svært løb

Den 24-årige Kasper Asgreen fra Kolding vandt som bekendt enkeltstaten i torsdags ret suverænt med 24 sekunder ned til nærmeste modstander. Med både en DM-guldmedalje og en udtagelse til Tour de France i en og samme uge må selvtilliden være i top inden linjeløbet hos koldingenseren.

Efter sejren lagde han da heller ikke skjul på, at der var høje ambitionen for ham og holdkammeraterne i Deceuninck-Quick Step.

- En fra Quick Step skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer, sagde cykelrytteren.

Holdet har tre ryttere med til linjeløbet ved DM. Kasper Asgreen, Mikkel Frølich Honoré og Michael Mørkøv. Sidstnævnte vandt som sagt løbet sidste år, da det blev afholdt i Guldborgsund kommune på Lolland-Falster, mens Asgreen endte udenfor topti.

Han vil selvfølgelig gerne selv snuppe en ekstra danneborgstrøje, som han i så fald også kan tage med til Frankrig, men understregede, at det vigtigste er, at en fra holdet tager den og ikke så meget hvem.

- DM er altid et svært løb, så vi må se, hvordan det udvikler sig. Men motivationen er høj og formen er god, så jeg håber på, at vi kan nappe en trøje mere, sagde han torsdag aften.

Få kvinder i feltet

Men det er selvfølgelig ikke kun herrerne, der skal ud at køre på de syd- og sønderjyske veje. Damernes sendes naturligvis også afsted, dog med et noget mindre felt end de 124, der udgør herreeliten.

For der er blot 30 ryttere klar til start, når både dameeliten og U19-rytterne sammen bliver sendt afsted klokken 10.45. Her skal sidste års vinder, Amalie Dideriksen, forsøge at genvinde titlen. Derudover stiller blandt andet Louise Norman Hansen også op til linjeløbet. Hun tog guldet i enkeltstarten hos kvinderne torsdag.

DM landevejscykling

  • Linjeløbet starter ved domkirkepladsen i Ribe, og mål ved Musikhuset i Esbjerg
  • Kvinderne starter klokken 10.45, mens mændene sendes afsted klokken 12.00
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce