Annonce
Spilanmeldelse

Quizzone Skills: Simpelt og sjovt

####¤¤

Quizzone Skills er et nyt quizspil, der ifølge brugsanvisningen henvender sig til spillere fra 15 år, men yngre spillere kan sagtens være med. Spillet minder om andre quizspil ved at bestå af kort med spørgsmål og udfordringer, der skal løses. I dette tilfælde på tid.

Man kan være tre til fem spillere, som på skift læser spørgsmålene op for hinanden. Når man svarer rigtigt på et spørgsmål, er belønningen en hvid brik. Vinderen er den med flest brikker, når spillet er slut. Et timeglas tæller ned, og når sandet et løbet igennem efter et halvt minut, skal svaret falde inden for kategorierne ord, regnestykker, bogstaver, sange, gåder og andre udfordringer.

En af mine betænkeligheder, da min 13-årige datter og jeg sætter os ved køkkenbordet for at spille lørdag formiddag, er det med regnestykkerne. Den slags har bare aldrig været min styrke, og jeg indretter mig derfor hurtigt, når jeg skal lægge en vis procent til et (naturligvis) skævt tal.

Det samme gælder ved spørgsmålene, hvor jeg kender antallet af kvadratmeter i Lises dukkehus og på den baggrund skal omregne til kvadratcentimeter. Min datter er god til regning og prioriterer den slags over bogstaver og ord, og hun er til en begyndelse udfordret på den del af spillet, og bliver som mig også irriteret til en begyndelse.

For irritationen vender, og der sker især for mit vedkommende noget forunderligt, da jeg går på nettet for at læse lidt op på brøk- og procentregning. For egentlig er det hele ret simpelt, og så er spillet jo også sjovt, fordi jeg faktisk formår at hive hvide pointbrikker hjem på den sproglige del. Trods sine matematikfærdigheder indser min datter i løbet af weekenden, at det faktisk er godt at kunne tabeller. Hun begynder at øve sig på dem, mens vi går til og fra spillet i weekenden.

Faldgruben, vi begge hopper i med begge ben, er spørgsmålene, der minder lidt om gåder eller trickspørgsmål. De er sjove, fordi vores fejlsvar dybest set bunder i, at vi ikke hører ordentligt efter eller tænker logisk nok, da min datter skal regne antallet af øjne ud. Hun får at vide, at Jette og Tom har tre katte, fire slanger og en fisk. Hun hopper i med begge ben og glemmer at tælle menneskene med.

Vi når at spille ret mange gange i løbet af weekenden. Det skyldes især, at spillet udstyrsmæssigt er ret simpelt. Der er en bunke kort med spørgsmål, et timeglas samt blyanter og blokke til at skrive ned på.

Det er let og ligetil at snuppe et spil, og dem når vi en del af. For os to tager en omgang cirka en halv time, og vi bliver hooked i løbet af testdagene, og så er det ligetil at få andre til at forstå spillet.

Det klarer min datter hurtigt, da hendes fem år ældre søster kommer hjem og hopper med på spilvognen. Instruktionen er ligetil, og de hygger sig og griner i hinandens selskab, især når de begge indser at have svaret forkert, fordi de ikke tænkte logisk eller hørte efter.

Eneste anke er reglen om, at spillerne kun må lave noter, når spørgsmålet er skrevet med blåt. Det kan vi ikke finde ud af, og vi vedtager, at vi må skrive ned hele tiden.

Men vi skal nok blive bedre, og jeg er sikker på, at vi på et tidspunkt hæver sværhedsgraden og begynder at efterleve reglen. Ved ikke at efterleve den har vi haft en forrygende weekend i selskab med et enkelt spil, som ikke kræver flere timers koncentration.

(Sky High Games, Fra 15 år (men skrappe 13-årige kan også være med), 3-5 spillere, 249,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce