Annonce
Sønderborg

Drama i retten: Storhæler amok da han blev udvist for altid

Vestre Landsret skærpede den straf, som den dømte storhæler Ismajl Rama var blevet idømt ved byretten.  Arkivfoto: Morten Pedersen
Landsretten skærpede den straf, som 34-årige Ismajl Rama var blevet dømt i byretten. Vestre Landsret valgte at udvise ham for bestandigt.
Annonce

Sønderborg: 34-årige Ismajl Rama blev idømt to år og seks måneders fængsel og udvist for bestandigt, da der torsdag faldt dom ved Vestre Landsret.

Og meget mere kom der ikke frem, da den 34-årige begyndte at råbe og skrige, da landsdommer Annette Dellgren havde læst dommen op.

- Jeg gider ikke det her. Før mig tilbage til arresten, begyndte Ismajl Rama at råbe.

- Hvis du lige vil tie stille, så kan du høre begrundelsen, sagde dommeren henvendt til den dømte.

- F... dig. Du kan stikke din begrundelse skråt op. Jeg gider ikke høre den, sagde Ismajl Rama til dommeren.

Det gad dommeren dog ikke at høre på, og så afbrød hun retsmødet i fem minutter, mens at Ismajl Rama råbte albanske gloser efter dommeren.

Pausen kom dog nærmere til at vare ti minutter, da der måtte fire vagter fra kriminalforsorgen til at berolige ham. Da retsmødet igen blev genoptaget, var det kun med en begæring om fortsat varetægtsfængsling og nogle fortsatte bemærkninger fra den tiltalte:

- Jeg rejser fra det her usle land. Jeg skal bare væk herfra, sagde han henvendt til de familiemedlemmer og tilhørere, som havde taget plads bagerst i Vestre Landsret.

Annonce

Skærpede straffen

I byretten blev Ismajl Rama idømt to år og tre måneders fængsel, mens han blev udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år. Landsretten mente dog, at dommen skulle lyde på to år og seks måneders fængsel, og at kosovoalbaneren skulle udvises med et indrejseforbud for bestandigt.


Jeg rejser fra det her usle land. Jeg skal bare væk herfra.

Ismajl Rama


I dommen fastslår de tre landsdommere og tre domsmænd, at omfanget og grovheden af hæleriet betyder, at straffen skal skærpes.

- Tiltalte indtog en ledende rolle ved at organisere hælercentralerne i lejlighederne, sammenholdt med tiltaltes forstraffe, finder landsretten, at fællesstraffen skal forhøjes til fængsel i 2 år og 6 måneder, fremgår det af domsudskriften.

Landsretten mener også, at Ismajl Rama skal udvises for bestandigt. Det kommer de frem til, da de mener, at den tilknytning som den dømte storhæler har til Danmark ikke er stor nok til, at det er et brud på menneskerettighederne, hvis han bliver udvist for bestandigt.

- Tiltalte er som nævnt tidligere dømt gentagne gange for alvorlig kriminalitet, og han er ved domme af 10. juli 2014 og 14. oktober 2016 udvist betinget af Danmark og dermed advaret om, at fortsat kriminalitet kan føre til ubetinget udvisning, skriver landsretten i dommen.

Annonce

Tiltalt for 27 forhold

Anklager Lone Hesselmark forklarede i sin procedure, at andelen af indbrud i Sønderborg området var faldet med mere end en tredjedel, da banden med Ismajl Rama i spidsen var blevet varetægtsfængslet.

Rama havde på et tidspunkt i løbet af sin dom været prøveløsladt, men han kunne dog ikke opfylde betingelserne for sin prøveløsladelse, og derfor sad han i sidste uge tiltalt for 27 forhold, som var begået, mens han var prøveløsladt. I den forbindelse nåede byretten frem til, at han var skyldig.

Byretten valgte dog at udskyde strafudmålingen, da der på det tidspunkt ikke var faldet dom ved Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce