Annonce
Esbjerg

Råd anbefaler autocamperpladser ved Kammerslusen og på Mandø

Parkeringspladsen P-Syd i Ribe er en meget brugt plads for autocampere. Autocamperrådet i Danmark ser også gerne, at der bliver plads til autocampere ved Kammerslusen og på Mandø. Arkivfoto
Hos Autocamperrådet giver man ikke meget for udokumenterede påstande om ulovlige parkeringer og afføring fra campister ved Mandø Ebbevej og på Mandø. Man opfordrer derimod til dialog, og rådet ser gerne, at der både kommer en plads til autocampere på Mandø og ved Kammerslusen, fordi autocampere er et markant voksende segment i Danmark.

Ribe: Under overskriften "Autocamperturister igen under angreb" kritiserer Autocamperrådet i Danmark de påstande, der er bragt frem fra blandt andre Mandø Fællesråd og lokale borgere omkring Mandø Ebbevej, hvor alt for mange autocampere holder uden for campingpladser.

I indlægget skriver rådets næstformand, Jan Mattson, at autocampere naturligvis skal overholde loven, og kun parkere, hvor man er til mindst mulig gene for medmennesker og den øvrige trafik. Dette mener Jan Mattson da også, at langt størstedelen netop gør i respekt for naturen og befolkningen, og han noterer sig, at det diskuteres omkring både Mandø Ebbevej og Mandø, at en bedre skiltning kan være vejen frem for at forhindre autocampere i at parkere.

Men frembringelse af løse og udokumenterede påstande i medierne om ulovlige parkeringer og funden afføring er ikke vejen frem, for i stedet skal sager løses ved dialog.

- Det kunne være ved, at man tager en dialog med Autocamperrådet, hvor man ser på mulighederne for at byde autocamperne velkommen ved at indrette deciderede autocamperpladser eller P-pladser. Vores opfordring er, at flere campingpladser bør følge med tiden, for autocampere er bare et voksende segment, og vores anbefaling er, at Mandø Camping laver en plads til autocampere. Det ville være helt unikt, siger Jan Mattson og henviser til, hvordan en campingplads i Emmerlev Klev har investeret stort i en modernisering for netop at satse på autocampere.

Annonce

Camper-parkering

Mange autocampere bruger hjemmesiden camper-parkering.dk, når de skal finde et sted at overnatte.

Hjemmesiden har 600 autocamperpladser, p-pladser og tømmestationer fordelt over hele Danmark, og de to eneste steder, der ved Ribe er markeret som autocamperplads, er Storkesøen på Haulundvej og P-Syd på Stampemøllevej 1.

Derudover er Maglegaard på Toftlundvej og Tangegaard på Tangevej nævnt som landsteder, hvor autocampere kan overnatte tæt ved Ribe.

Ingen tvivl

Jan Mattson forklarer, at det stadig er vigtigt at holde sig for øje, at der er forskel mellem at campere og parkere, men han mener, at langt de fleste autocampister ville holde på en autocamperplads, hvis de havde muligheden, for der er en ganske betragtelig prisforskel i forhold til en campingplads.

- Det er selvfølgelig individuelt, hvad man ønsker, men selvfølgelig skal det koste noget, og det betaler de fleste gerne. Vi kan dog ikke fjerne de brodne kar, hvor nogen mener, at nu hvor de har købt en dyr autocamper, kan de holde hvor det passer dem, siger Jan Mattson, der synes rigtigt godt om, at der nu er ansøgt Esbjerg Kommune om en autocamperplads ved Kammerslusen.

- Det vil blive et hit, hvis autocampere kan holde der. Det er jeg slet ikke i tvivl om, for det vil give en meget bedre fleksibilitet i forhold til at være i nærheden af Kammerslusen, diget og solnedgangen, og hvis der var en restauration ved grunden også, så tror jeg, campisterne ville benytte sig af det, hvis kvaliteten var i orden, siger Jan Mattson.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce