Annonce
Aabenraa

Råd fra restauranter til forældre: Hold konfirmation og fest på forskellige dage

Christie's Sdr. Hostrup Kro har booket lørdage helt frem til efteråret. Så det bliver et problem, at konfirmationsfesterne flyttes. Skil derfor de to ting ad, lyder rådet fra direktør Janus Kjærgaard Petersen (t.v.). Foto: Timo Battefeld
Restauranter og spisesteder får en pukkel af bestillinger på konfirmationsfester, efter at alle konfirmationer er flyttet til tidligst efter pinse. De nye datoer kolliderer dog med andre fester, der er bestilt lang tid i forvejen. Christie's Sdr. Hostrup Kro er således allerede optaget alle lørdage hen til efteråret.

Aabenraa: Del festen ad, så I holder konfirmation og fest på forskellige dage. Sådan lyder det fra flere restauranter, der frygter en pukkel af bestillinger fra familier, der som følge af corona-restriktionerne må udskyde konfirmationsfesterne til senere.

- Vores lørdage er booket op helt ind i efteråret, så det er stort set en umulig opgave. Vi har plads til nogle få, og der er også nogle, der er booket ind, men vi har sagt nej til mange allerede, eftersom vi jo har andre fester, der er lagt i kalenderen for lang tid siden. Så det bliver en udfordring.

Det siger direktøren for Christie's Sdr. Hostrup Kro, Janus Kjærgaard Petersen. Hans råd til familierne er derfor at holde konfirmationen som planlagt, men selve festen bør flyttes til en anden dato. I hvert fald hvis den skal foregå på Christie's.

Annonce

Vent med festen til senere

Samme råd giver ejer af Røde Kro, Erik Jørgensen:

- Hold noget med konfirmanden den ene dag og vent med festen til senere, lyder det fra Erik Jørgensen.

Han fik travlt i torsdags, da de forskellige sogne i Aabenraa Provsti meldte de nye konfirmationsdatoer ud.

- Hele bølgen kom torsdag. Vi var presset i forvejen, eftersom man i provstiet har valgt at afvikle konfirmationer over to-tre weekender. Men når man så flytter dem, så rammer man ind i dage, hvor andre allerede har bestilt fest - endda lang tid i forvejen. Når jeg kigger i min ordrebog, er det guldbryllupper og konfirmationer, der er bestilt længst ud i fremtiden. Så det bliver et problem, når man flytter datoer, for så kolliderer det med alle andre fester, siger Erik Jørgensen.

Lige nu kæmper han som følge af regeringens corona-restriktioner med aflysninger til en værdi af 600.000 kroner. Så selv om det er tæt på panik, vælger han at tænke i løsninger, bl. a. ved at tilbyde mad ud af huset.

Mad ud af huset

Det gør man netop også hos Christie's Sdr. Hostrup Kro, omend det sker med et stærkt reduceret mandskab.

Janus Kjærgaard Petersen har således været nødsaget til at opsige 35 medarbejdere.

Den mad, der leveres ud af huset, klares af ham selv, nogle elever og en kok, der er ansat på timebasis.

- På grund af restriktionerne har vi lukket kroen indtil videre, men leverer som sagt hverdagsmad ud af huset. Det støtter lokalbefolkningen rigtig godt, lyder det fra Janus Kjærgaard Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce