Annonce
Haderslev

Rådgiver hjælper med at føre cannabisprojekt ud i en ny og grøn virkelighed

Christian Carlsen, forretningschef for cannabis ved ingeniørviksomheden NNE ser potentiale i et cannabisprojekt i Haderslev Foto: Arkivfoto/AFP PHOTO/PATRICK BAZ
Planerne om en medicinsk cannabisproduktion i Haderslev er i fuld gang. Erhvervsrådet har hyret særlig rådgivning, der skal hjælpe med at føre projektet ud i livet.
Annonce

Haderslev: - Det er fantastisk, at der kommer endnu et cannabisprojekt til Danmark.

Sådan siger Christian Carlsen, forretningschef for cannabis hos ingeniørvirksomheden NNE.

Han er med til at rådgive Haderslev Erhvervsråd og investorer om en medicinsk cannabisproduktion i Haderslev. I øjeblikket bliver alle muligheder for et cannabiseventyr udforsket.

- Lige nu er alle bolde fortsat i luften, siger Christian Carlsen.

Projektet er afhængigt af, at den fireårige forsøgsordning, som begyndte i 2018, fortsætter eller bliver permanent. På grund af de mange investeringer og arbejdspladser betragter Christian Carlsen det som sandsynligt.

Annonce

Energineutral

En af mulighederne for produktion er, ifølge Christian Carlsen, dyrkning af cannabis-planterne i mørke rum. Den metode læner sig op ad produktion af almindelige lægemidler, hvor man selv er herre over - ned i mindste detalje - hvor meget CO2 og gødning, man gerne vil tilføre, eller hvor varmt det skal være.

- Man kan kontrollere produktionen, og vi får et ensartet produkt. Vi kan styre vores proces ret nøjagtigt, selv om det er en organisk proces, som er svært at styre, siger Christian Carlsen.

Selve den videre forarbejdning af cannabisplanten har også været oppe at vende. For det er ikke alle patienter, der ønsker at indtage en tørret blomst, mener Christian Carlsen:

- Patienterne vil hellere have olie eller en kapsel. Sådan er det også i udlandet.

Planen med den medicinske cannabisproduktion er at placere væksthusene i forlængelse af Sønderjysk Biogasanlæg. Anlægget er med til at skabe en CO2-neutral produktion af den medicinske cannabis, som i forvejen er energikrævende.

- Haderslev Erhvervsråd og investorkredsen synes, det er en god mulighed. Det synes vi også, fordi vi vil gerne gøre det energineutralt, hvis vi kan. Det er en fase, vi går ind i nu og bliver konkrete på, siger Christian Carlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce