Annonce
Haderslev

Rådhuset blev indviet, og chefen tog imod i kørestol

Chefen for borgerservice, Anne-Mette Michelsen, var på grund af en operation sat delvist ud af kraft. Men med til indvielsen skulle hun. Borgerservice er det første, man møder, når man kommer ind ad hoveddøren. Foto: Michael Mogensen
Arbejdspladsen for 400 ansatte blev officielt indviet. Med snoreklip, corona-begrænsninger og kage og kaffe i cykelparkeringen.

HADERSLEV: - Under normale omstændigheder ville her have været 1000 mennesker.

Borgmester H.P. Geil skulle mandag den 3. maj 2021 klokken 10 stå for en begivenhed, en politiker kun sjældent kommer til at stå i spisen for: Han skulle indvi et nye rådhus.

Omstændighederne var bare ikke normale:

Annonce

Corona begrænsede festen. Antallet af mennesker, der overværede borgmesteren klippe den symbolske snor over, var en lille sluttet flok. Vejret viste sig fra en ikke særlig gemytlig side, kage og kaffe blev serveret i cykelparkeringen. Og tilmed måtte en af dagens hovedpersoner tage imod siddende i kørestol.

Anne-Mette Michelsen er blevet opereret i foden og kan se frem til endnu seks uger i kørestol. Hun er chef for borgerservice, der var den sidste afdeling til at flytte fra det gamle rådhus i Gåskærgade og den første, der møder de folk, der i fremtiden træder ind i det nye råhus i VUC’s tidligere domicil med udsigt over by og vand.

Borgmesterens kontor

En udsigt, der fik den tidligere borgmester, Jens Christian Gjesing (S) til at tænkte højt, da han fik kaffen i cykelparkeringen:

- Når man har været på borgmesterens kontor (øverst oppe i bygningen. Red.) kan man godt blive ked af, at man blev borgmester så tidligt.

Borgervice ligger til højre, når folk træder ind ad hoveddøren. De øvrige etager i det store rådhus er forbeholdt personalet, men borgerne kan få hjælp i borgerservice eller melde deres ankomst på to skærme. I ankomstområdet er ansat to borgerguider, der vil byde gæster velkommen.

Til venstre for de to skærme i ankomsthallen kan man kigge ned i bygningens store idrætshal. Lige nu bliver den brugt til corona-test, men det er meningen, at den fremover skal kunne lejes af kommunens foreninger.

- Vi bliver det eneste rådhus med indbygget idrætshal, mente H.P. Geil.

Hans velkomst var af kort varighed, men der var tid til at takke Jette Skriver og Christian Duus, der har været tovholdere på den store flyttemanøvre, de har bragt 400 ansatte under samme tag:

Annonce

En klubkasse til Jette og Christian

- Den helt store opgave har været at binde de mange ønsker og forventninger til indflytningen, fortalte de to, der fik en SønderjydskE-klubkasse med Fuglsang-øl af borgmesteren.

- Det har også været en effektiv proces, tilføjede Christian Duus.

De to gik i gang den 1. oktober, og de første ansatte flyttede ind for fem uger siden.

Det var i slutningen af september 2020, at en pressemeddelelse en aften kunne afsløre, at et enigt byråd på et lukket møde havde købt VUC’s Syds to bygninger på havnen. Formanden for den daværende borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V), og Socialdemokraternes førstemand, Henrik Rønnow, havde fået bemyndigelse til at hale en købsaftale i hus, da borgmester H.P. Geil var inhabil på grund af sin fortid som formand for VUC’s bestyrelse.

Med købet hjalp Haderslev Kommune det midlertidige styre bag det skandaleramte VUC Syd, der var i gang med at afhænde institutionens ejendomme. Købet understøtter flere af politikernes ambitioner, fordi kommunen med købet af Lighthouse får mulighed for uden for almindelig kontortid at åbne bygningen for borgerne.


Vi bliver det eneste rådhus med indbygget idrætshal.

H.P. Geil, borgmester


Så enigheden og glæden ved købet var stor og stod i modsætning til dengang, rådhuset i Gåskærgade så dagens lys i begyndelsen af 1970’erne. I 1972 besluttede et flertal at opføre rådhus i samarbejde med et konsortium, hvor et byrådsmedlem havde plads. Projektet gav en del røre i befolkningen, og undervejs blev kommunen underkendt af Sønderjyllands Amt. Projektet endte i en maratondebat i byrådssalen, og det var både planlægningen og finansieringen, der var behæftet med knaster.

Annonce

Underkendt

Enden blev, at tilsynsrådet godkendte Haderslevs rådhus, og ti år senere købte kommunen bygningen af det konsortium, som havde være kommunens samarbejdspartner.

Nu er bygningerne i Gåskærgade sat til salg, og en idéfase skal kaste lys over borgernes forventninger og ønsker til brugen. Under mandagens indvielse forudså Jens Christian Gjesing, at den tidligere katedralskole, der ligger ved siden af rådhuset, kan blive svær at afhænde, da den rummer en fredet festsal og huser den kommunale tandreguleringsklinik, der på grund af sit særlige tekniske udstyr er dyr at flytte.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Haderslev

Landsby hårdt ramt af oversvømmelser: - Alle vores ejendomshandler er gået i stå

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Annonce