Annonce
Sydjylland

Rækkehus bliver formentlig brækket ned efter kraftig brand

Det brændte rækkehus. Foto: Andreas Bjerre

Et rækkehus på Prærien i Grindsted brændte lørdag. Siden har det været bevogtet på grund af nedstyrtningsfare.

Grindsted: Et nedbrændt rækkehus i to etager på Prærien i Grindsted har siden weekenden været bevogtet af Hjemmeværnet.

Branden i rækkehuset opstod tidligt lørdag morgen omkring klokken 7 og blev slukket i løbet af lørdagen.

Efterfølgende var der sammenstyrtningsfare i huset, og det betød, at hjemmeværnet blev sat ind for at vogte huset.

Bevogtningen sluttede onsdag, da man i stedet har sikret rækkehuset med hegn.

Sammenstyrtningsfaren betyder også, at politiets efterforskningscenter endnu ikke har været inde i huset for at foretage undersøgelser, der skal fastlægge årsagen til branden. Det sker dog i løbet af de kommende dage, lyder det fra politiet.

- Der er ikke foretaget undersøgelser af huset endnu, fordi der er sammenstyrtningsfare. Derfor har det trukket ud - huset skal sikres, før en tekniker kan sendes ind for at lave undersøgelserne, forklarer vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

Husets beboer befandt sig i huset, da branden opstod, men at han reddede sig ud uden skader.

Annonce

Rækkehuset bliver nok genopbygget

Rækkehuset er en del af Byggeforeningen af 1949, som er en del af Bovia.

Her forklarer driftsleder Jan Boysen, at lejeren er blevet genhuset.

Ifølge driftslederen er det heldigvis kun ét rækkehus, som er blevet skadet af branden.

- Brandmurerne bestod deres prøve, og med godt arbejde fra brandvæsenet gik det kun ud over et hus, siger Jan Boysen.

Bovia afventer nu, at politiet får gennemført deres undersøgelser. Derefter skal en taksator kigge skaderne igennem.

- Så kommer forsikringsselskabet med en udmelding om, hvad der skal ske. Men jeg kan ikke se så meget andet, end at det hele skal brækkes ned, siger Jan Boysen.

Bliver rækkehuset ryddet væk, vil Bovia højst sandsynlig genopføre det.

- Vi kan ikke undvære boligen derude. Nu må vi høre, hvad forsikringsselskabet tænker, og vi skal også have en nedbrydningstilladelse, men der er jo ingen, som er interesseret i, at der står sådan et tomt der. Det skæmmer det hele. Så vi vil gerne genopbygge det hurtigst muligt, siger driftslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce