Annonce
Aabenraa

Ræs ved strandpromenade: Bådejere får dårlige nerver

På parkeringspladsen ved Strandpromenaden i Aabenraa er der tydelige spor efter ræs. Foto: Henrik Dürr
Bådejere og klubber er dybt frustrerede over, at der bliver kørt ræs og smidt med fyrværkeri ved strandpromenaden i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: - De må gerne være der, men de skal bare opføre sig ordentligt.

Lana Jakobsen fra Skærbæk har sammen med sin mand i flere år haft en båd liggende ved sejlklubben i Aabenraa, som de typisk gør brug af i weekenden. Hvad der skulle være hyggelige weekender i båden, er dog ved at udarte sig til et mareridt.

Det er en stor gruppe unge, der er problemet.

- De kører ræs på parkeringspladsen, de sviner, og der bliver også smidt med fyrværkeri til ud på natten, siger Lana Jakobsen.

- Der er også nogen, der har set, at der åbentlyst bliver handlet med stoffer, fortsætter hun.

Ifølge Lana Jakobsen er det ikke et nyligt opstået problem. Det har stået på i flere år og eskalerer typisk i weekenderne.

- Kørslen er så uforsvarlig og hensynsløs, og vi frygter, det en dag ender galt på den ene eller anden måde, siger hun.

Når vi kontakter de unge, bliver man latterliggjort og grint af.

Lana Jakobsen, bådejer

Annonce

De unge griner bare

Lana Jakobsen og de andre bådejere har flere gange kontaktet politiet, og så sent som i lørdags, hvor der efter Lana Jakobsens vurdering var minimum 50 biler på parkeringspladsen, blev der også ringet til politiet.

- Jeg snakkede med nogle betjente i lørdags, og de opfordrede os til at blive ved med at kontakte dem, når den er gal, siger hun.

Og politiet er opmærksom på problematikken.

- Når vi modtager anmeldelser, sørger vi for at sende ledige patruljevogne til stedet, siger politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lana Jakobsen har også forsøgt at komme i dialog med de unge, men det har hun ikke fået meget ud af.

- Når vi kontakter de unge, bliver man latterliggjort og grint af, siger Lana Jakobsen og tilføjer, at det ikke kun er bådejerne, der er trætte af situationen.

- Det gælder også beboerne på den anden side af vejen.

En ønskescenarie for Lana Jakobsen ville være, at de unge får et sted, hvor de ikke generer nogen, og er det ikke muligt, har hun også et andet forslag.

- Det kunne være en løsning, at der blev etableret nogle bump, siger hun.

Annonce

Rigtig meget bøvl

Aabenraa Sejl Club og Aabenraa Båd Club er også opmærksom på problemet med de unge, der er en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Vi har rigtig meget bøvl med de unge om sommeren. Det er ikke kun ræs, der er problemet. Der bliver også svinet meget, siger Niels Boysen, der er havnemester i Aabenraa Sejl Club.

Ingen svar fra de unge

I forbindelse med artiklen "Ræs ved strandpromenade giver bådejere dårlige nerver" bliver en større gruppe unge i Aabenraa beskyldt for at køre ræs, svine og smide med fyrværkeri på parkeringspladserne ved strandpromenaden.

JydskeVestkysten har forsøgt at få kommentarer fra nogle af de unge for at høre deres syn på sagen. Vi har haft kontakt med en enkelt af dem, men vedkommende ønsker ikke at stå frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce