Annonce
Esbjerg

Rød blok hev sejren i land, da lokalpolitikere tyvstartede valgkampen på fodboldbanen

Søren Heide Lambertsen (i blåt) scorede et af kampens mål for blå blok. Foto: Annett Bruhn
Byrådsmedlemmer og kandidater til det kommende kommunalvalg tog torsdag eftermiddag forskud på valgkampen, da rød og blå blok tørnede sammen på fodboldbanen hos Esbjerg IF 92’s fodboldskole. Efter et hæsblæsende drama endte rød blok med at løbe med en sejr på 6-5 efter straffesparkskonkurrence.

Esbjerg: Det er først den 16. november, at slaget om pladserne i Esbjergs byråd skal stå, når kommunalvalget finder sted. Men torsdag eftermiddag tog en række af de nuværende byrådsmedlemmer og kandidater til valget dog forskud på kampen mellem rød og blå blok.

Esbjerg IF 92 har i denne uge arrangeret fodboldskole for børn fra nogle af byens udsatte boligområder i samarbejde med DBU og Danmarks Idrætsforbunds Get2Sport-samarbejde, og i anledning af efterårets kommunalvalg havde fodboldskolen inviteret politikerne til at spille fodbold mod hinanden, fire mod fire, på klubbens lille kunstgræsbane. Og det gik langt fra stille af sig.

Inden kampen stillede de to hold på række, mens dagens speaker præsenterede spillerne en for en. Da kampen blev fløjtet i gang, lignede spillet på banen nogenlunde det politiske landskab de seneste 27 år.

Annonce
Inden kampen blev spillerne fra de to hold præsenteret på banen. Foto: Frederik Brogaard

Kampen blev nemlig indledt med et kraftigt overtag til blå blok. Det var derfor heller ikke ufortjent, da Venstre-manden Søren Heide Lambertsen, der til daglig er formand for Teknik og Byggeudvalget, bragte de blå tropper foran med 1-0 med et knastørt spark med venstrebenet.

Blå blok forsatte med at presse på og kom et par gange i nærkontakt med stolperne, men det lykkedes rød blok med den socialdemokratiske borgmesterkandidat Jakob Lykke i spidsen at holde stand, og efter en blåt målmands kiks lykkedes det rød blok at udligne til 1-1.

”Iltapparaterne kan frit benyttes”

Efter de første ti minutters intens fight blev der fløjtet til pause med en rød føring på 2-1, og det var tydeligt, at der blev gået til den i fremragende sommervejr.

- Det er bevilget 35 minutters pause, og iltapparaterne kan frit benyttes. Hjertestarterne finder i ovre ved klubhuset, lød det spøgefuldt fra speakeren.

Der god opbakning til politikerne fra fodboldskolens mange børn. Foto: Annett Bruhn

Helt så længe behøvede de fodboldspillende politikere, og efter pausen kom der for alvor gang i målfesten til stor begejstring de mange børn fra fodboldskolen, der overværede kampen. Rød blok kom foran både 3-1 og 4-2, og kunne sagtens have ført endnu større, hvis ikke det var for et par store redninger af Venstre-kvinden Annemette Andersen.

Det lykkedes dog blå blok at kæmpe sig tilbage i kampen og få udlignet til slutresultatet 4-4. Og så skulle kampen ud i en nervepirrende straffekonkurrence på amerikansk facon, hvor spillerne dribler ned mod målmanden. Her var rød blok skarpest, og hev en sejr på 6-5 i land.

Annonce

Gør godt for samarbejdet

Det kan meget vel blive lige så spændende og intenst til november, når det er argumenterne der skal tale, frem for de – for nogens vedkommende – en smule rystende fodboldben. Det er dog ikke helt ubetydeligt for samarbejdet i byrådet, at politikkerne kan hygge sig på tværs af partiskel, mener det vindende holds anfører.

- Det betyder uendeligt meget. Det er samarbejdet, der skal bære det igennem for en hel kommune, og derfor skal der findes løsning i fællesskab, sagde Jakob Lykke (S), der tidligere selv har spillet fodbold på banerne på Lykkegårdsvej.

- Det var dejligt at for lov at til at røre en bold igen, og så endda her, hvor det hele startede, lød det fra den socialdemokratiske borgmesterkandidat.

Også Søren Heide Lambertsen mener, det har væsentlig betydning for samarbejdet i byrådet, at politikkerne kan spille en omgang fodbold sammen.

- Vi kommer til at sidde over for hinanden til budgetforhandlinger og så videre, så det giver bestemt noget i forhold til, at man får nogle personlige relationer, når man skal forhandle, sagde Søren Heide efter kampen.

I år er 72 børn med Get2 Fodboldskolen i Esbjerg IF 92.

Borgmesterkandidat Jakob Lykke var anføre for rød blok. Foto: Annett Bruhn
Der var stor opbakning til spillerne inde på banen. Foto: Annett Bruhn
Der var knald på, da rød og blå blok tørnede sammen på fodboldbanen. Men alle var enige om, at den slags kampe betyder meget for samarbejdet politikerne imellem. Foto: Annett Bruhn
Deltagerne i fodboldskolen så begejstret til, da det store slag blev udkæmpet. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce