Annonce
Esbjerg

Rød blok i Esbjerg Byråd boykotter festugereception

Jesper Ø. Nielsen, indehaver af Posthuset, skal for første gang være vært for åbningsreceptionen ved Esbjerg Festuge. Men fordi han ikke har overenskomst med sit personale, boykotter byrådets venstrefløj receptionen. Arkivfoto: H. C. Gabelgaard
Esbjerg Kommunes Eventsekretariat har inviteret blandt andre hele Esbjerg Byråd med partnere til Esbjerg Festuges åbningsreception på Restaurant Posthuset. Men dele eller muligvis hele byrådets røde blok dukker ikke op, fordi Posthuset ikke har overenskomst.
Annonce

Esbjerg Kommune: Esbjerg Festuge er sædvanligvis et kæmpe tilløbsstykke, og det samme plejer at gælde for den åbningsreception, festugen traditionen tro holder for blandt andre politikere fra Esbjerg Byråd, sponsorer og andre venner af festugen med ledsagere.

Men denne gang skal Esbjerg Kommunes Eventsekretariat, der står for festugen, ikke regne med at se den røde fløj i byrådet. Årsagen er, at receptionen denne gang er flyttet fra lokaliteterne i Ting- og Arresthuset til Restaurant Posthuset på Torvet, og her har man ikke overenskomst med personalet. Det har direkte ført til, at store dele af venstrefløjens byrådsmedlemmer boykotter receptionen, hvortil der er inviteret omkring 200 personer.

Byrådsmedlem Rasmus S. Rasmussen (S) var først til at meddele, at han ikke dukker op - og af den årsag - og avisen er vidende om, at i hvert fald byrådsmedlem Hans Erik Møller (S), Plan & Miljøudvalgsformand Karen Sandrini (S) samt gruppeformand for Socialdemokratiet, Søren Heide Lambertsen, heller ikke vil indfinde sig til receptionen af samme grund.

Rasmus Rasmussen er - sammen med partifællen Hans Erik Møller - i øvrigt kendt for at gå meget nidkært op i faglige forhold. De to havde forud for kommunalvalget i 2017 gjort en dyd ud af at bestille deres valgplakater hos Grafisk Trykcenter i Esbjerg og således ikke være med i den samlede bestilling på cirka 1.200 valgplakater, der endte i Tyskland uden forhåndsgaranti for, at partiets mærkesag om ordnede løn- og arbejdsforhold, kædeansvar og modstand mod social dumping blev overholdt.

Jeg kan selvfølgelig ikke prædike én ting i valgkampen og gøre en anden ting nu. Derfor har jeg meddelt min gruppe, at jeg ikke deltager.

Rasmus S. Rasmussen, byrådsmedlem, Socialdemokratiet

Annonce

Enhedslisten boykotter

- Jeg kan selvfølgelig ikke prædike én ting i valgkampen og gøre en anden ting nu. Derfor har jeg meddelt min gruppe, at jeg ikke deltager, siger Rasmus S. Rasmussen kort om årsagen til afbuddet.

Enhedslistens Sarah Nørris kommer heller ikke og uddyber:

- Jeg plejer at deltage med glæde, for det er et fint arrangement. Men da jeg så, receptionen var flyttet til Posthuset, der ikke har overenskomst, var det selvfølgelig helt udelukket, siger Sarah Nørris.

SFs gruppeformand, Diana Mose Olsen, havde på forhånd ikke tænkt sig at melde sig til receptionen i år, da den kolliderer med andre ting i hendes kalender, og hun havde derfor ikke hæftet sig ved, at receptionen denne gang er flyttet:

- Men jeg vil sige, at det er uhensigtsmæssigt, hvis eventsekretariatet booker et sted uden overenskomst, siger hun.

Annonce

Tjekker aldrig

Leder af eventsekretariatet, Villy Grøn, siger til sagen:

- Vi ville bare gerne holde receptionen et sted, som er tæt på Torvet, og hvor gæsterne bliver godt behandlet. Når vi skal holde noget, har vi aldrig spurgt til, om der er overenskomst. Vi har udelukkende blik for, om vi får den vare, vi ønsker. At vi flyttede receptionen fra Ting- og Arresthuset, hænger sammen med, at vi gerne ville prøve noget andet, som var mere praktisk. På Ting- og Arresthuset har vi før brugt 1. sal, hvor akustikken er meget dårlig, og i gårdhaven kan vi blive udfordret af regn. Vi skal også have en del ting ind, og der skal ryddes op. Med en times varighed er receptionen også meget kort, forklarer Villy Grøn, der siger, at arrangementet bliver lidt dyrere med receptionsflytningen til Posthuset.

På Posthuset bekræfter indehaver, Jesper Ø. Nielsen, at han ikke har overenskomst med sit personale, og han har i det hele taget ikke mange kommentarer til sagen.

- Det er jo et valg, de pågældende selv træffer, og jeg kan så bare konstatere, at der er rigtig mange steder i Esbjerg og Danmark, hvor de så heller ikke kan komme, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce