Annonce
Nordtyskland

Rød partichef: Husbesættere begår kæmpe fejl

Aktivisterne tror, kommunen bevidst lader huset forfalde for at sælge grunden til spekulanter. Foto: Till Lorenz.

FLENSBORG: Det konservative CDU gruppeformand Arne Rüstemeier og hans kollega i venstrefløjspartiet Die Linke, Frank Hamann, er sjældent enige om noget som helst i byrådssalen i Flensborg. Men for en gangs skyld har de ganske samme holdning. Det giver absolut ingen mening, når aktivister har besat et kommunalt ejet hus i Burgstraße i det nordvestlige Flensborg.

Die Linkes gruppeformand, Frank Hamann, påpeger, at Burgstraße er udlagt som saneringsområde, hvor der blandt skal etableres støttet, socialt byggeri.

Besætterne har derimod den opfattelse, at kommunen bevidst lader bygningen forfald for måske senere at kunne sælge en tom grund til spekulanter.

- For de selvudnævnte aktivister handler det ikke om af skaffe mennesker husly, men om at udfordre retsstaten, siger Arne Rüstemeier, der er leder af CDU i Flensborg Byråd.

Die Linke er dog splittet. For mens Frank Hamann kalder besættelsen en stor fejl, har byrådsmedlem Gabriele Ritter fra Die Linke udtrykt opbakning til aktionen. En del af forklaringen på de modstridende meldinger kan være en bitter magtkamp mellem Frank Hamann og Gabriele Ritter. Hamann medvirkede i sommer til at styrte Ritter som som gruppeformand.

Flensborgs socialdemokratiske overborgmester Simone Lange tager foreløbig besættelsen aldeles roligt og har ingen planer om at rydde huset. Hun vil hellere skabe dialog mellem kommunen og aktivisterne.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce