Annonce
Vejen

Rødding klar med marked på Enghaveplads fra 2020

Den første af de i alt 15 boder er færdig. Fra venstre er det Frank Schmidt-Hansen, Palle Prehn, Annelise Zander, Jørgen Poulsen og Torben Falkenberg. Foto: Jørgen Schultz
Fra midten af april 2020 sætter Rødding gang i markedsdage, som fra starten skal afvikles hver 14. dag. Fremstilling af ensartede boder er i fuld gang med lokal opbakning.

Rødding: Fra midten af april 2020 kommer Rødding på landkortet som markedsby.

Planen er at afvikle markedsdage hver 14. dag på Enghaveplads, som efter nedrivningen af SuperBrugsen bliver et nyt grønt område og en slags oase i bymidten.

Det nye initiativ er sat på skinner af en selvbestaltet arbejdsgruppe bestående af Torben Falkenberg, Frank Schmidt-Hansen og Palle Prehn.

- Vi har forelagt vores ideer og tanker for bestyrelserne i Centrumbutikkerne, Erhvervsforeningen, Foreningen for Røddings Udvikling samt Rødding Aktivitetshus. Her blev der udtrykt grønt lys for at arbejde videre med planerne. Når det hele er gennemarbejdet, vil projektet igen blive forelagt bestyrelserne, fortæller Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

Produkt-eksempler

Der satses primært på udstillere fra lokalområdet samt Gram.

Eksemplerne på produkter på markedet er ost, frisk, grøntsager, økologiske varer, kød, pølser, vin, øl, honning, blomster, marmelade, færdigretter, frugt, kaffebar, vegetarisk, burgerbar, haveplanter, kunsthåndværk samt galleri.

15 boder

På Enghaveplads vil der blive opstillet 15 boder, som alle er tre gange tre meter – bygget i træ og med rød/hvid teltdug syet af Annelise Zander. Boderne bliver stillet til rådighed for de medvirkende ved markedsdagene, og de vil give markedet et hyggeligt og ensartet præg. Træet er sponsoreret af tømrermester Brian Jessen.

Ifølge arbejdsgruppen er formålet med initiativet dels at få Rødding mere på landkortet, og dels kan markedsdagene være med til at fastholde og udvikling Rødding som handelsby, skabe øget interesse for tilflytning samt eventuelt åbning af en dagligvareforretning mere i byen.

I forbindelse med markedsdagene, som er rettet mod ikke mindst familier, tænkes der også i sideløbende aktiviteter sammen med handelen. Det kan være musik eller forskellige udstillinger med eksempelvis veteranbiler. Arbejdsgruppen håber, at præsentationen af ideen med markedsdagene kan resultere i flere ideer.

Arbejdsgruppen har besøgt flere byer, som har markedsdagene, og ideen er også blevet drøftet med forretninger rundt i Rødding. Erfaringer fra byer med markedsdage er, at det er med til at skabe mersalg i eksisterende forretninger på dage med marked.

Første markedsdag forventes at blive afviklet fredag den 15. april 2020, og markedet skal være åbent fra klokken 13 til 17 – netop for at henvende sig til familier. Markedsdagene skal afvikles hver anden uge, og formentlig efter sommerferien bliver der en evaluering.

Det skal være gratis at medvirke i markedsdagene.

15 boder vil der blive fremstillet, inden markedsdagene får premiere i Rødding til april. Foto: Jørgen Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce