Annonce
Vejen

Rødding-producent har Nordens største kyllingehus

Nordens største kyllingehus, som Kjeld Andersen har lige uden for Rødding, har plads til 130.000 kyllinger.
Kjeld Andersen har bygget en stald på 6.500 kvadratmeter med plads til 130.000 kyllinger. Ventilationen giver ingen problemer.

Rødding: Kjeld Andersen er noget nær en skandinavisk frontløber. Kyllingeproducenten lige uden for Rødding har bygget Nordens største kyllingehus med plads til 130.000 kyllinger.

Stalden er på 6.500 kvadratmeter med en bredde på 43 meter. Hos kyllingeproducenter er det en gængs opfattelse, at jo bredere stalde, jo sværere er det at ventilere effektivt. Især ved opdræt af kyllinger, kræves der specifik ventilation, for at undgå at dyrene får træk. Men Kjeld Andersen har aldrig haft problemer med ventilationen i sine tre kyllingehuse, hvor to af dem er større end gennemsnittet.

- Da jeg byggede hus to, der er 28 meter bredt, fik jeg at vide, at brede huse er vanvittige, fordi de ikke kan ventileres. Der vil jeg sige – det passer ikke. Det handler om, hvordan man ventilerer i huset. Nu har jeg fået det nye hus, der er 43 meter bredt, og der har jeg på intet tidspunkt haft problemer med at ventilere. Det afhænger blot af ventilationsformen, fortæller Kjeld Andersen.

Store kyllingehuse, som Kjeld Andersens to huse på 28 meter og 43 meter, stiller store krav til en optimal klimaløsning for at sikre sundheden hos kyllingerne. Nøglen for Kjeld Andersen var en særlig kombination af varmeveksling, ind- og udsugning, varme og køling.

Annonce

Det primære formål for mig og min kone er at få fugten ud af kyllingehuset, så vi kan holde strøelsen i orden og undgå at strø efter. Det var en af de ting, jeg lovede min hustru, da vi byggede stald tre.

Kjeld Andersen, kyllingeproducent

Undgå at strø efter

Kjeld Andersens ventilationssystemer i alle tre kyllingehuse er installeret af den store ventilationsproducent Munters. Helt enkelt giver systemet Kjeld Andersen mulighed for at sikre den rette ventilation for sine kyllinger.

- Det primære formål for mig og min kone er at få fugten ud af kyllingehuset, så vi kan holde strøelsen i orden og undgå at strø efter. Det var en af de ting, jeg lovede min hustru, da vi byggede stald tre – at vi ikke skulle strø efter, når vi har kyllinger i husene, fordi det kræver en masse arbejde. Vores investeringer har langt hen ad vejen handlet om at gøre det lettere for os selv, siger Kjeld Andersen.

Han startede med at have kyllinger i 1995 som en hobby, sideløbende med sin byggeforretning. I 2017 afviklede Kjeld Andersen sin byggeforretning og passer nu omkring 225.000 kyllinger per rotation med sin kone på gården i Rødding.

Kjeld Andersen har været vært for en temadag om vekselvarme og ventilation, hvor KJ Klimateknik og Munters yderligere holdt oplæg om fordelene ved denne slags varmesystem for 45 deltagere på dagen.

Kjeld Andersen har været vært for en temadag, hvor interesserede blev vist rundt i sin kyllingestald, der er Nordens største på 43 meter i bredden og 6.500 kvm.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce