Annonce
Kolding

Røde Hanne siger nej til sparebudget

Hanne Dam kan ikke stå inde for den budgetaftale, som hendes partifæller har lavet med V, DF og R. Arkivfoto: Steffen Nielsen
- Det her er at gå for vidt, mener Hanne Dam, som har brudt partidisciplinen.

Kolding: Byrådet går for vidt. Forløbet er uskønt, og metoden med at lægge sig fast på store rammebesparelser og så først bagefter fylde dem ud med konkrete spareforslag kan hun ikke sluge.

Sådan lyder forklaringen fra socialdemokraten Hanne Dam, der tirsdag brød partidisciplinen og stemte imod sin gruppe, da byrådets flertal vedtog det store spareforlig, som nu betyder omfattende besparelser for 80 millioner kroner på servicen til kommunens borgere fra næste år.

- Tingene går for stærkt. Røde Hanne kan ikke gå igennem byen, hvis jeg siger ja til det her, og det er især på socialområdet og arbejdsområdet, det går for vidt, sagde Hanne Dam om sig selv efter byrådet budgetmøde.

Skal du nu være løsgænger?

- Nej det skal jeg bestemt ikke.

Gruppeformand Poul Erik Jensen beklager Hanne Dams enegang.

- For vi har selvfølgelig et ønske om at stå sammen som gruppe. Men vi respekterer Hannes beslutning, og der er højt til loftet i Socialdemokratiet, siger han.

Annonce
Poul Erik Jensen beklager, at den socialdemokratiske gruppe ikke er enig om at stå bag budgetaftalen for 2020. Her ses han i samtale med DF's Kristina Jørgensen på tirsdagens byrådsmøde. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce