Annonce
Aabenraa

Røde Kors-chef på besøg: Gymnasieeleverne i Aabenraa hyldes

Aabenraa Statsskoles tradition for at samle ind for Røde Kors startede for fem år siden. Pressebillede
Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl hylder gymnasieelever på Aabenraa Statsskole, der engagerer sig i at skabe bedre forhold for hjemløse i hele verden.

Aabenraa: I Aabenraa må 65 mennesker leve på gaden, i herberg eller på sofaen hos venner. Det viser en helt ny hjemløsetælling fra VIVE, der blev offentliggjort 9. september. Men også i resten af verden bliver et stort antal mennesker fordrevet fra deres hjem.

Derfor går pengene fra årets Røde Kors-indsamling til mennesker uden et hjem. Mandag 23. september besøger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, Aabenraa Statsskole for at hylde de ni, der allerede har meldt sig til at samle ind søndag 6. oktober.

- Vi kan godt slå myten ihjel om, at de unge er sløve eller ugidelige. De unge, jeg møder, er dybt engagerede i at skabe en bedre verden og vil gerne gøre noget for andre mennesker. Det må vi gerne bruge mere tid på at hylde, siger generalsekretæren i en pressemeddelelse om begivenheden

Annonce

Tradition for indsamlinger

Aabenraa Statsskoles tradition for at samle ind for Røde Kors startede for fem år siden, hvor den daværende elev Magnus Eckhardt Lauritzen var med til at engagere flere end 200 elever i indsamlingen.

I år har Elvira Wiwe Løbner, Kåre Bindzus og Caroline Mathilde Wrang Lindemann Juhl meldt sig som ambassadører og gør dermed en ekstra indsats for at engagere deres kammerater.

Røde Kors arbejder for, at alle kan få et hjem, et sted at høre til, et sted at finde ly og beskyttelse. Pengene fra årets Røde Kors Indsamling går blandt andet til familier i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, der har mistet deres hjem og vigtigste ejendele i en cyklon og en oversvømmelse.

I Danmark går støtten blandt andet til voldsramte kvinder, når de forlader et krisecenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce