Annonce
Aabenraa

Røde Kors flytter deres butik: Rykker ind i tidligere bilhus

Det tidligere bilhus på Langebro 9 bliver nu til et stort genbrugsmekka, når Røde Kors åbner deres nye genbrugsbutik der til april. Illustration: Røde Kors Aabenraa
Efter fem år er lokalerne på Stegholt allerede for små, og derfor åbner Røde Kors ny butik i Aabenraa til april. Det sker i det tidligere bilhus på Langebro, hvor der er 2000 kvadratmeter.

Aabenraa: Til april får Aabenraa en ny stor butik fyldt med genbrug.

Efter kun fem år på Stegholt har Røde Kors i Aabenraa måtte indse, at genbrugsbutikken og de mange frivillige ikke længere kan nøjes med 450 kvadratmeter. Derfor har den lokale formand Gitte Jarlnæs og butiksleder Jan Edemann brugt de sidste to år på at finde et nyt lokale. Og nu er det endelig lykkedes.

2000 kvadratmeter er fundet på Langebro, hvor bilhuset Laumark & Stentoft tidligere holdt til, og forberedelserne er allerede i gang. Der skal nemlig ud over at være butik også være plads til de mange frivillige fra både butikken og de 11 sociale aktiviteter, som Røde Kors i Aabenraa står bag.

- I de nye lokaler får vi unikke forhold for vores mange uundværlige frivillige, som gør det muligt at køre alle de aktiviteter, og vi får mere plads til vores butik, som lige nu slet ikke kan præsentere alle de fine varer, som borgerne i Aabenraa donerer til os. Vi har to lagre på andre adresser med møbler, fordi vi ikke kan have dem her. Så vi glæder os alle helt vildt meget til det nye sted, fortæller Gitte Jarlnæs.

Annonce

Sådan bliver dit genbrugstøj til nødhjælp

Danskerne er nogle af verdens bedste til at købe tøj. Vi elsker at købe nyt og glemme det gamle, og vi er blandt de nationer i verden, som køber allermest tøj pr. indbygger. Når du afleverer dit brugte tøj til genbrug støtter du Røde Kors' hjælpearbejde, og du er med til at skåne miljøet. Hver dansker køber i gennemsnit mindst 16 kilo tøj om året. Men vi genbruger kun omkring 3 procent af det. Dit tøj er mere værd, end du tror.
  • For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors fx købe mad i mere end en måned til to personer – eller give dem to varme tæpper.
  • For værdien af tre bæreposer blandet tøj kan Røde Kors købe mad til en hel familie på fem i to uger.
  • For værdien af 8 stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors’ butikker, kan vi fx give 6 tæpper til en familie på flugt.
  • For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 6 uger til en, der er ensom og isoleret her i Danmark.

Kilde: Røde Kors

Hjælper lokalt

Røde Kors genbrug oplever, modsat mange andre organisationer i branchen, fortsat fremgang, og det ses både på indtjeningen som muliggør alle de mange lokale tiltag Røde Kors står for i Aabenraa; familienetværket og frivillige familievenner, qnet for voldsramte kvinder og deres børn, besøgsvenner, vågetjeneste og ikke mindst den nyligt aktuelle julehjælp hvor 230 børnefamilier fik hjælp til at holde en god jul.

- Der er ikke så mange, der ved, at Røde Kors' afdelinger hjælper så meget lokalt. Alt, hvad vi tjener i Røde Kors butikken, bruger vi på lokalt hjælpearbejde, og det er derfor, vi er i stand til at drive så mange aktiviteter. Hvis der er overskud ud over det, så støtter vi Røde Kors’ venskabsprojekter ude i verden. De senere år har vi støttet flere projekter samt indsatsen i Syrien, fordi vi har så god en forretning i Aabenraa, forklarer Gitte Jarlnæs.

Tror på fordobling af omsætningen

Med de nye lokaler på Langebro håber Røde Kors at kunne øge omsætningen.

- Vi tror og håber på en markant stigning i omsætningen og efter nogle år forventer vi, at omsætningen er blevet fordoblet, fordi vi kommer til at kunne vise alle vores varer. Men det kommer også til at betyde, at vi skal have flere frivillige, fordi den nye butik kræver flere frivillige på arbejde ad gangen. Så vi håber på folks hjælp - både som frivillige, men også som givere af genbrugsting til vores butik. Vi kan bruge alt lige fra store møblementer til babysokker - bare ikke tøj, der er vådt eller har olie på sig, og vi afhenter alt gratis, fortæller Jan Edemann.

Røde Kors i Aabenraa

  • Røde Kors har haft genbrugsbutik på Stegholt i fem år. Inden da lå butikken på Klinkbjerg.
  • Lejemålet er på 450 kvadratmeter og rummer udover butik også sorteringsområde, mødelokale, kontorer med mere.
  • Den nye butik på Langebro bliver på 2000 kvadratmeter og skal rumme det samme – bare meget større, så de frivillige får bedre forhold til f.eks. at sortere alt det tøj, der bliver samlet ind i containere, men også til at afholde arrangementer i aktiviteterne f.eks. kurser i førstehjælp.
  • Røde Kors i Aabenraa står nemlig bag 11 sociale aktiviteter i kommunen, som beskæftiger mange frivillige. Eksempelvis vågetjenesten, som sidste år vågede over døende i 700 timer, julehjælp, som gav 230 børnefamilier en bedre jul, familienetværket og frivillige familievenner, qnet for voldsramte kvinder og deres børn, besøgsvenner med mere.
  • Her er 165 frivillige i gang, mens der er omkring 60 beskæftiget med butikken.
  • Selvom Røde Kors Aabenraa allerede har ca. 60 frivillige i den nuværende butik på Stegholt, er der plads til flere. Alt fra chauffører og handy-men, til folk som har lyst til at sortere og udvælge det bedste af alt tøjet til de som har lyst til at indrette butikken eller stå for markedsføring eller vagtplanlægning.

Butiksleder Jan Edemann og formand for Røde Kors Aabenraa, Gitte Jarlnæs, glæder sig meget til at flytte i nye lokaler, da de mangler plads i de nuværende lokaler på Stegholt. Foto: Mette Christine Schulz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce