Annonce
Aabenraa

Røde Kors flytter deres butik: Rykker ind i tidligere bilhus

Det tidligere bilhus på Langebro 9 bliver nu til et stort genbrugsmekka, når Røde Kors åbner deres nye genbrugsbutik der til april. Illustration: Røde Kors Aabenraa
Efter fem år er lokalerne på Stegholt allerede for små, og derfor åbner Røde Kors ny butik i Aabenraa til april. Det sker i det tidligere bilhus på Langebro, hvor der er 2000 kvadratmeter.

Aabenraa: Til april får Aabenraa en ny stor butik fyldt med genbrug.

Efter kun fem år på Stegholt har Røde Kors i Aabenraa måtte indse, at genbrugsbutikken og de mange frivillige ikke længere kan nøjes med 450 kvadratmeter. Derfor har den lokale formand Gitte Jarlnæs og butiksleder Jan Edemann brugt de sidste to år på at finde et nyt lokale. Og nu er det endelig lykkedes.

2000 kvadratmeter er fundet på Langebro, hvor bilhuset Laumark & Stentoft tidligere holdt til, og forberedelserne er allerede i gang. Der skal nemlig ud over at være butik også være plads til de mange frivillige fra både butikken og de 11 sociale aktiviteter, som Røde Kors i Aabenraa står bag.

- I de nye lokaler får vi unikke forhold for vores mange uundværlige frivillige, som gør det muligt at køre alle de aktiviteter, og vi får mere plads til vores butik, som lige nu slet ikke kan præsentere alle de fine varer, som borgerne i Aabenraa donerer til os. Vi har to lagre på andre adresser med møbler, fordi vi ikke kan have dem her. Så vi glæder os alle helt vildt meget til det nye sted, fortæller Gitte Jarlnæs.

Annonce

Sådan bliver dit genbrugstøj til nødhjælp

Danskerne er nogle af verdens bedste til at købe tøj. Vi elsker at købe nyt og glemme det gamle, og vi er blandt de nationer i verden, som køber allermest tøj pr. indbygger. Når du afleverer dit brugte tøj til genbrug støtter du Røde Kors' hjælpearbejde, og du er med til at skåne miljøet. Hver dansker køber i gennemsnit mindst 16 kilo tøj om året. Men vi genbruger kun omkring 3 procent af det. Dit tøj er mere værd, end du tror.
  • For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors fx købe mad i mere end en måned til to personer – eller give dem to varme tæpper.
  • For værdien af tre bæreposer blandet tøj kan Røde Kors købe mad til en hel familie på fem i to uger.
  • For værdien af 8 stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors’ butikker, kan vi fx give 6 tæpper til en familie på flugt.
  • For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 6 uger til en, der er ensom og isoleret her i Danmark.

Kilde: Røde Kors

Hjælper lokalt

Røde Kors genbrug oplever, modsat mange andre organisationer i branchen, fortsat fremgang, og det ses både på indtjeningen som muliggør alle de mange lokale tiltag Røde Kors står for i Aabenraa; familienetværket og frivillige familievenner, qnet for voldsramte kvinder og deres børn, besøgsvenner, vågetjeneste og ikke mindst den nyligt aktuelle julehjælp hvor 230 børnefamilier fik hjælp til at holde en god jul.

- Der er ikke så mange, der ved, at Røde Kors' afdelinger hjælper så meget lokalt. Alt, hvad vi tjener i Røde Kors butikken, bruger vi på lokalt hjælpearbejde, og det er derfor, vi er i stand til at drive så mange aktiviteter. Hvis der er overskud ud over det, så støtter vi Røde Kors’ venskabsprojekter ude i verden. De senere år har vi støttet flere projekter samt indsatsen i Syrien, fordi vi har så god en forretning i Aabenraa, forklarer Gitte Jarlnæs.

Tror på fordobling af omsætningen

Med de nye lokaler på Langebro håber Røde Kors at kunne øge omsætningen.

- Vi tror og håber på en markant stigning i omsætningen og efter nogle år forventer vi, at omsætningen er blevet fordoblet, fordi vi kommer til at kunne vise alle vores varer. Men det kommer også til at betyde, at vi skal have flere frivillige, fordi den nye butik kræver flere frivillige på arbejde ad gangen. Så vi håber på folks hjælp - både som frivillige, men også som givere af genbrugsting til vores butik. Vi kan bruge alt lige fra store møblementer til babysokker - bare ikke tøj, der er vådt eller har olie på sig, og vi afhenter alt gratis, fortæller Jan Edemann.

Røde Kors i Aabenraa

  • Røde Kors har haft genbrugsbutik på Stegholt i fem år. Inden da lå butikken på Klinkbjerg.
  • Lejemålet er på 450 kvadratmeter og rummer udover butik også sorteringsområde, mødelokale, kontorer med mere.
  • Den nye butik på Langebro bliver på 2000 kvadratmeter og skal rumme det samme – bare meget større, så de frivillige får bedre forhold til f.eks. at sortere alt det tøj, der bliver samlet ind i containere, men også til at afholde arrangementer i aktiviteterne f.eks. kurser i førstehjælp.
  • Røde Kors i Aabenraa står nemlig bag 11 sociale aktiviteter i kommunen, som beskæftiger mange frivillige. Eksempelvis vågetjenesten, som sidste år vågede over døende i 700 timer, julehjælp, som gav 230 børnefamilier en bedre jul, familienetværket og frivillige familievenner, qnet for voldsramte kvinder og deres børn, besøgsvenner med mere.
  • Her er 165 frivillige i gang, mens der er omkring 60 beskæftiget med butikken.
  • Selvom Røde Kors Aabenraa allerede har ca. 60 frivillige i den nuværende butik på Stegholt, er der plads til flere. Alt fra chauffører og handy-men, til folk som har lyst til at sortere og udvælge det bedste af alt tøjet til de som har lyst til at indrette butikken eller stå for markedsføring eller vagtplanlægning.

Butiksleder Jan Edemann og formand for Røde Kors Aabenraa, Gitte Jarlnæs, glæder sig meget til at flytte i nye lokaler, da de mangler plads i de nuværende lokaler på Stegholt. Foto: Mette Christine Schulz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce