x
Annonce
Vejen

Røde Kors i Vejen har fået flere udfordringer

Røde Kors' genbrugsbutik i Lindegade i Vejen har udsigt til at skulle flytte til en anden adresse. Her er det fra venstre: formand Annette Houborg og sekretær Kirsten Ganer. Foto: Søren Dippel
Genbrugsbutikken i Lindegade har udsigt til at måtte flytte til en anden adresse. På årets generalforsamling vil Annette Houborg meddele, at hun stopper efter to år på posten.

Vejen: Op til årets generalforsamling er Dansk Røde Kors i Vejen blevet mødt af flere store udfordringer. Ikke mindst bliver det kommende år afgørende for Røde Kors-butikken i Vejens gamle elværk i Lindegade. Bygningen skal lægges til Vejen Kunstmuseum, og så må Røde Kors finde en anden adresse til genbrugsbutikken.

- Vi har længe vidst, at museet skal udvide, men vi har hidtil ikke kunnet finde noget andet sted, som ligger lige så godt og til den husleje, siger Annette Houborg, der er formand for Røde Kors i Vejen.

Det hører med til udfordringerne, at genbrugsbutikken hidtil har delt butikslokale og dermed også husleje med Café Noget Særligt. Men cafeen er flyttet til det ny bibliotek i Vestergade.

- Så nu er vi også alene om at betale huslejen. Det og museumsbyggeriet og afspærringen af Lindegade har haft stor indflydelse på vores omsætning sidste år.

Genbrugsbutikken har boet til leje i det gamle elværk i ni år, men er endnu ikke blevet sagt op.

- Opsigelsen kan tidligst komme ved årsskiftet 2021, og til den tid har vi så et år til at finde et andet sted at være. Men måske kan vi få lov at blive på adressen lidt længere, siger Annette Houborg.

Annonce

Hæder

Dansk Røde Kors i Vejen har flere end 100 frivillige at trække på, og på årets generalforsamling er der hædre flere af dem.

Sammen med hæderen følger en Røde Kors-nål. Der er således 25-års nåle til:

Edith Karlsbark og Kirsten Jacobsen.

20-års nåle: Grete Hansen og Conny M. Sørensen.

10-års nåle: Lissy Madsen, Anna Grete Hyttel, Eva Christoffersen, Kristian Vinther, Inge Hougaard og Isabel Flores.

Ny formand

Senest har Røde Kors-bestyrelsen fået endnu en udfordring. Anette Houborg har nemlig ladet forstå, at hun stopper som formand, men den afløser, som bestyrelse havde fundet, har måtte melde afbud.

- Vedkommende havde allerede tilbudt at tage over, men har netop fået nyt arbejde. Derfor skal vi have fundet en anden til formandsposten, siger Annette Houborg.

Hun stopper som formand efter to år på posten. De seneste ti år har hun også taget sig af besøgstjenesten i Vejen, men her er der allerede fundet en afløser.

Røde Kors-butikken har mange faste kunder. Hver 14. dag får butikken nye forsyninger af tøj, og hver gang møder mange af dem trofast op for at tjekke tøjet og for at købe nyt.

Foruden Anette Houborg tæller Røde Kors-bestyrelsen: næstformand Lone Køppen Kaufmann, kasserer Karin Frischmuth, sekretær Kirsten Ganer og bestyrelsesmedlem Grethe Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce