Annonce
Sønderborg

Røde Kors-instruktører giver råd og vejledning på Hjertestarterdag

Bredebro: Onsdag den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af verden. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation). I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for 7. år i træk bag dagen. I Bredebro markeres dagen hos Røde Kors genbrugsbutik i Brogade, hvor man dagen igennem kan få instruktion i genoplivning og brug af hjertestarter.

Instruktørerne fra Røde Kors viser, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt til en person, som er faldet om med hjertestop. Man kan afprøve sine færdigheder på en genoplivningsdukke og alle kan være med – børn kan yde genoplivning fra ca. 12-årsalderen og alle kan ringe 1-1-2, også mindre børn. Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets førstehjælperordninger, lige som man kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz.

- Vi står klar til at møde alle der måtte komme forbi Røde Kors genbrugsbutik i Bredebro og glæder os til at snakke med dem om genoplivning, fortæller instruktør i Røde Kors Tage Nissen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce