Annonce
Indland

Røde Kors til virksomheder: Giv os jeres overskydende mundbind

Når kravet om at bære mundbind bortfalder i mange dele af det danske samfund mandag, tager Røde Kors gerne imod overskydende mundbind fra virksomheder og institutioner. De kan gøre god gavn i udsatte lande, som fortsat kæmper med pandemien. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mundbind i overskud kan gøre stor gavn i udsatte lande. Rema 1000 har doneret 800.000 til Røde Kors allerede.

Når antallet af steder, hvor man skal bruge mundbind, reduceres kraftigt fra mandag, står Røde Kors klar til at modtage overskydende mundbind fra virksomheder.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen i en pressemeddelelse.

Mange udsatte lande kæmper nemlig fortsat med coronapandemien, og her kan mundbindene gøre en stor forskel.

Annonce

- Danmark lægger stort set mundbindene fra sig på mandag, og vi ved, at der er mange bind tilovers i butikker, hos store virksomheder og institutioner, som har købt stort ind.

- Vi opfordrer derfor virksomheder og andre til at donere overskydende mundbind, så vi kan sende dem ud i verden, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Han nævner også, at en del mundbinds gyldighed udløber til efteråret.

Den første store donation er kommet fra Rema 1000, som har doneret et parti på 800.000 mundbind.

- Vi sender dem ud til nogle af de lande, hvor der er allermest behov for værnemidler. Dem, vi samler ind nu, sendes til Nepal, hvor op mod 8000 bliver smittet hver dag, og hvor der er desperat mangel på værnemidler.

- Så de vil gøre en kæmpe stor forskel derude, nu vi ikke har brug for dem, siger Anders Ladekarl.

Distributionen kommer til at foregå i samarbejde med nepalesisk Røde Kors.

Han understreger, at Røde Kors ikke kan modtage overskydende mundbind fra private. Det skyldes, at eksport af mundbind kræver omfattende dokumentation.

Det er samtidig for dyrt at håndtere små mængder af mundbind.

Fra mandag er der ikke længere krav om at bære mundbind i Danmark - undtagen for stående passagerer i offentlig transport.

Det er resultatet af en ny genåbningsaftale, som Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - blev enige om tidligt torsdag morgen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce