Annonce
Tønder

Røde næser løb til fordel for børn

Betty Bomstærk med det borgerlige navn Gitte Jensen stod for alle ballondyrene og underholdning for børnene til klovneløbet. Hun arbejder som ballonklovn og tryllekunstner. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Lørdag formiddag blev gaderne i Agerskov fyldt med klovneansigter og røde næser, da der blev løbet til fordel for landets hospitalsklovne.

Agerskov: Lørdag formiddag kunne beboerne i Agerskov spotte røde næser og malede ansigter i gaderne. Omkring 150 deltagere havde meldt sig til klovneløbet, der blev løbet i forbindelse med Agerskov byfest. Selvom der blev grinet op pustet ballondyr op, så var det ikke alt sammen for sjov og balladens skyld. Der blev nemlig samlet ind til hospitalsklovne, der besøger og opmuntrer børn på landets sygehuse.

- Jeg er klar, og jeg har fået et nummer på maven, sagde Karla Borch Andersen på bare fire år ivrigt, inden starten på ruterne på tre og fem kilometer gik i gang.

Annonce

Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Klovene møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden. Danske Hospitalsklovne er ikke frivillige, men professionelt uddannede og lønnede. Det giver tryghed for både barn, forældre og hospitalspersonale. Klovne har deres egen skræddersyede hospitalsklovneuddannelse, som er internationalt anerkendt og tager halvandet år at gennemføre. Klovnene bliver undervist i en bred vifte af kunstneriske værktøjer kombineret med træning i blandt andet relationsopbygning, neuropsykologi og samarbejde med personalet. Lige nu er der 52 klovne på landsplan blandt andet i Aabenraa, Kolding og Esbjerg.

Selv på sygehus

Lille Karla havde taget sin mor, Jeanette Borch Andersen, far Jakob Borch Andersen og storesøster Freja på syv år med. Der var flere gode grunde til, at familien Borch Andersen havde taget turen fra Vojens til Agerskov for at være med til at støtte op om hospitalsklovene. Den fire-årige pige har nemlig selv haft gavn af klovene.

- Karla brækkede på et tidspunkt skinnebenet og lå på Aabenraa sygehus, hvor hun selv havde stor glæde af klovene, der kom og besøgte hende der, fortalte Jakob Borch Andersen, som selv arbejder på sygehuset.

- Jeg kan se, at børnene bliver glade, når klovene kommer. Hvis man kan få lokket flere til at støtte op om dem ved at arrangere et klovneløb, er det jo helt fantastisk, sagde han.

For familier

Det var andet år, at klovneløbet blev løbet i gaderne i Agerskov. Arrangørene af klovneløbet er blandt andre Mette Greve fra Agerskov Sogns Ungdomforening.

- Vi kunne se, at der var et dalende antal deltagere til Agerskovløbet. Derfor skulle der udtænkes et nyt koncept, hvor det ikke kun handler om at løbe og komme i mål på den hurtigste tid. Her handler det om at samle så mange penge ind som muligt,for at kunne hjælpe de børn, der ligger på hospitalerne, sagde hun.

Pengene blev blandt andet samlet ind via de beløb hver deltager betalte for at være med. Beløbet går ubeskåret til landets hospitalsklovne.

Karla på fire år (tv.) og Freja på syv år (th.) havde taget turen fra Vojens til Agerskov for at støtte op om hospitalsklovene. De havde taget deres forældre Jakob og Jeanette Borch Andersen med. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce