Annonce
Danmark

Røde støtter giver hellere magt end penge til politiet

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Justitsministeren siger, at politiet mangler en milliard kroner næste år. Meget kan findes i prioritering.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger søndag, at politiet kommer til at mangle en milliard kroner til næste år, hvor tidligere bevilget ekstra finansiering falder fra.

Til finanslovsforhandlingerne skal regeringen dog ikke regne med, at støttepartierne i rød blok er klar til at åbne posen. De vil hellere først kigge på, om ikke politiets tid og penge kan prioriteres bedre end i dag.

- Vi er da villige til at se på flere ressourcer, men vi bliver også nødt til at se på, hvordan vi bruger pengene.

- Ikke mindst på, om grænsekontrollen giver mening. Der er ikke just prangende, hvilke resultater den giver, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

Det bakkes hun op i af både Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, og Enhedslistens, Rosa Lund.

- Vi synes først og fremmest, der skal ryddes op i de symbolpolitisk opgaver, som politiet forestår. Eksempelvis grænsekontrollen, som der snart er brugt to millioner timer på, siger førstnævnte.

De tre nævner samstemmende også lovkravet til, at alle politikredse hver anden dag skal have mobile politistationer. Rosa Lund mener, at effekten af indsatsen på Christiania kan debatteres.

- Vi mener overordnet, at vi skal blive bedre til at lade politiet vurdere, hvordan de får mest muligt ud af deres ressourcer.

- Der har været en tendens til, at hver gang, der har været en sag i medierne, så har politikere skullet vise handlekraft og har flyttet rundt på politiet, som om de var ludobrikker, siger Kristian Hegaard.

Den holdning deles af Rosa Lund fra Enhedslisten.

- Politikerne har haft alt for meget kløe i fingrene, når det kommer til at lovgive helt ned i detaljen.

- Vi ville komme langt, hvis politiet selv fik lov til at prioritere deres ressourcer. Vi har jo ikke politifagligheden på Christiansborg, den har de i politiet, siger hun.

Uden for rød blok skriver Dansk Folkepartis politiske ordfører, Peter Skaarup, at man støtter op om flere penge til politiet.

- Vi støtter i Dansk Folkeparti 100 procent op om at finde penge til politiet. Vi foreslår følgende finansiering:

- Stop for asylansøgere, herunder kvoteflygtninge til Danmark, og turbo på hjemsendelse af asylanter til lande, der nu er blevet fredelige, skriver han på Twitter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce