Annonce
Tønder

Røg over byen: Det var branden, der ikke måtte ske

De lokale brandfolk fik hurtigt styr på situationen og forhindrede, at ilden fra halmlageret bredte sig til industribygningerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En hurtig indsats fra de lokale brandfolk forhindrede, at en farlig brand hos Sønderjysk Tørreindustri ikke udviklede sig. - Vi slap med skrækken og lidt ekstra arbejde, siger direktør Einar Lange.

LØGUMKLOSTER: Røgen kunne ses og lugtes over den sydlige del af Løgumkloster onsdag eftermiddag. Kort før klokken 14 udbrød der brand i halmpillefabrikken Sønderjysk Tørreindustri A/S.

- Det var branden, der ikke måtte ske. Men vi slap med skrækken - og lidt ekstra arbejde, sagde direktør Einar Lange, en time efter at han selv havde slået alarm og slukningsarbejdet var ved at være afsluttet.

Branden, der var potentiel farlig for hele bygningen, var opstået i et halmlager uden for bygningen. Den antændte halm var via et transportbånd på vej ind i bygningen.

Ifølge Einar Lange var ilden opstået i forbindelse med noget svejsearbejde.

- Der er fast regel om, at man altid skal have en vandslange i umiddelbar nærhed. Det var ikke tilfældet. Men vi fik trykket på alle nødstopsknapper.

De lokale brandfolk fra Løgumkloster var hurtigt på pletten.

Den antændte halm befandt sig blandt andet i en vogn.

- Planen er, at vi fylder vognen op med vand, så brænder det ikke mere, forklarede indsatsleder fra Brand & Redning Sønderjylland, Thomas Krakow.

Planen viste sig at virke.

Der var hurtigt styr på situationen, og vigtigst af alt lykkedes det at forhindre, at ilden bredte sig til bygninger.

Der er fast regel om, at man altid skal have en vandslange i umiddelbar nærhed. Det var ikke tilfældet.

Einar Lange, direktør, Sønderjysk Tørreindustri, Løgumkloster

Annonce

Drone i luften

For at sikre, at der ikke befandt sig farlige brandlommer, lod indsatslederen også sende en drone med et termisk kamera op over bygningen. Billederne fra dette viste, at alt var under kontrol.

- Det gik godt, men det kunne være gået rigtig galt, siger Einar Lange.

Svejsearbejdet, der udløste branden, skete i forbindelse med indkøring af et helt nyt anlæg i pille-produktionen. Det skulle netop have den fordel, at det var mere drift- og brandsikret end forgængeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce